Bibliotropisk

We went down the hill to the bookshop, sort of automatically, as if that’s the way all our feet wanted to turn. I said that to them.
”Bibliotropic,” Hugh said. ”Like sunflowers are heliotropic, they naturally turn towards the sun. We naturally turn towards the bookshop.”

Stor fet igenkänning igen på den va? Citatet är ur Jo Waltons Among Others, en bok som är sprängfylld av fina citat kring böcker och läsande. Tror faktiskt att jag aldrig sett så mycket bokkärlek i bokform tidigare. Kommer troligen att bombardera er med flera citat, stay tuned!

5 tankar på “Bibliotropisk

  1. Men åhhh, har du börjat läsa den? Jag vill, jag vill också men kan inte just nu (har ett gäng böcker som måste läsas och reccas innan Edgarjuryn utser årets vinnare 2 maj)! Ser fram emot citaten så länge. 🙂

    • Ja, plötsligt hände det! Den kom i pocket och jag bara haffade den från jobbet och satte igång! Önskar bara att jag läst fler av böckerna hon nämner, huvudpersonen älskar nämligen science fiction och det är nog min minst utforskade genre :/

  2. Pingback: Bokbabbel 2011-2014 | Bokbabbel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s