Fuktigt och ruggigt

Onda flickor av Alex Marwood XXXX
ondaflickorJag fick hem den här boken från Modernista trots att jag inte beställt den, och kände mig först inte så överdrivet intresserad av den. Men så råkade Lingonhjärta publicera sin recension på fel dag (och jag hann läsa recensionen) och tur var väl det ändå, för Lingis gillade den och jag blev nyfiken. Och visst hade hon ju rätt!

Det här är en lite angstig bok. Både på grund av den råfuktiga kuststaden Whitmouth, där mörka gränder är något man bör undvika och ruskiga regnstormar kan överraska en närsomhelst. Men också på grund av berättelsen om två flickor som träffas en het sommardag 1986 och mot slutet av dagen ska ha mördat ett litet barn. De två flickorna får så småningom nya identiteter, och det är dem, journalisten Kirsty och städerskan Amber, man får följa i nutidsspåret. De träffas nämligen av en slump då Kirsty kommer till Whitmouth för att skriva om en rad mord som inträffat i staden, och även om de försöker undvika varandra rivs de gamla såren såklart upp. Vem har det gått bättre för i livet, varför hamnade den ena på en bra anstalt och den andra på en dålig? Kan man undkomma sitt förflutna?

Ackompanjerad av den fuktiga luften som sveper in en medan man läser, stiger obehaget. Över hur någonting kan gå så snett, över slumpen, över människors elakhet. Min enda lilla invändning är kanske mot den nutida mordhistorien som det brassas på med i början men sedan slängs åt sidan då den inte längre är lika viktig för intrigen. Alex Marwood är ändå definitivt ett namn jag lägger bakom örat!
Rec.ex. från Modernista.

6 tankar på “Fuktigt och ruggigt

  1. Hehe vad härligt att höra hur min miss var till godo i alla fall 😀 Och så underbart att du gillade den lika mycket som jag! Och du har helt rätt i att den är angstig. Hua! 😀

  2. Pingback: Riktigt riktigt obehaglig | Bokbabbel

  3. Pingback: Vidriga karaktärer jag älskade att läsa om | Bokbabbel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s