Books that I really wanted to read at some point

mybookshelfEhhehee, någon annan som känner igen sig? Fast helt och hållet håller jag ju inte med, visst finns det böcker i bokhyllan som jag även nu känner stor ”desire” att läsa – men som inte riktigt hinns med just nu.

17 tankar på “Books that I really wanted to read at some point

 1. Eh ja, jag känner igen mig. Men den delen av hyllan med böcker jag har läst är faktiskt större relativt sett. Och jag känner fortfarande ”desire” att läsa många av dom. Det är väl snarare ”time” som saknas.

  • Ja, har nog läst fler procent än vad bilden antyder, men jag undrar faktiskt vad ration är… Och så har ju Mr Bokabbel en del böcker också, men dem räknar jag inte in i ”statistiken”. Eller räknar och räknar, jag lever i självförnekelse och räknar väl inte alls 😛

 2. Heh! Minäkin tunnistan itseni. Yritän kuitenkin säännöllisesti käydä lukemattomien hyllyllä, mutta kirjasto kyllä verottaa lukuaikaani paljon… Ihana ongelma!

  • Mulla ei edes ole omaa hyllyä lukemattomille… Mutta on se kyllä ihana olla niin paljon lukemattomia mahdollisia kirja-aarteita kotona, jos vaikka jääkausi alkaisi taas… 😛

 3. Hahaha ja usch vad jag känner igen mig. Fast de flesta olästa jag har är böcker som jag verkligen vill läsa. Helst just nu på direkten. Fast sedan finns det ju som sagt några stackare som jag vet i teorin är bra men som bara fungerar som dammsamlare för tillfället…Men fler böcker villl jag ju som sagt ha. Hela tiden 😀

  • Absolut är ju många man vill läsa nu på momangen, helst alla på en gång via intravenöst dropp. Och vad är väl egentligen ett trevligare problem än det? 🙂

 4. Jaa känner verkligen igen mig men jag har så enormt många böcker som jag helst vill läsa NU NU NU!! Ändå fortsätter det bara att komma hem fler och fler böcker men skulle nog få panik om jag en dag var utan en stor hög att välja mellan när jag ska ta en ny bok 🙂

 5. Känner också igen mig alltför väl och kan ibland längta efter då:et när jag inte visste vilken bok jag skulle läsa utan gick till biblioteket och lånade eller köpte en. Nu vet jag oftast vad jag ska läsa härnäst, eller i alla fall har jag en hög att välja på. Inte alls lika spontan i mitt val längre.

  • Jag vill absolut ha mycket oläst hemma in case att det kommer en ny istid eller så 😉 Gör preliminära läslistor i huvudet, men ofta kastar jag de planerna överbord om det kommer ett rec.ex eller om jag gör något fynd på biblioteket somjag direkt vill kasta mig över. Däremot kan jag känna igen bristen på spontanitet i hur jag väljer böcker jag vill läsa: sällan så mycket ovetande browsande längre, snarare meterlånga listor på böcker jag läst om och ockfå skulle vilja läsa

 6. Känns igen. Men måste erkänna att när vi rensade ut bland böckerna för några år sedan så försvann faktiskt hyllmeter av böcker som delvis var sådana där som jag köpt av en ganska diffus anledning och som jag efter x antal år fortfarande inte öppnat. Lite kändes det väl att göra sig av med dem, men det är inget som satt några större spår eftersom jag ju förstås inte kan sakna böcker jag aldrig har läst. Och den där delen av bokinnehavet har fyllts på kan jag meddela, alla intentioner till trots.

 7. Känns väldigt mycket igen. Min sambo undrade häromdagen hur många böcker jag tror jag har och hur många av dem jag har läst och påpekade att jag skulle ha att göra i många år om jag aldrig lånade el köpte något nytt… Jag försöker utmana mig själv att plocka varannan bok jag läser ur bokhyllan och varannan får vara något ”aktuellt” från bibban eller på annat sätt nyinkommet. Den ultimata utmaningen är att plocka tio el tolv olästa böcker ur mina samlingar som jag måste läsa och blogga om inom en viss tid. Jag håller fortfarande på att plocka om lite i den högen… 😮

  • Låter som en jättebra utmaning det där med varannan hyllvärmare och varannan aktuell! Och man har ju faktiskt glömda/okända godbitar i hyllan också, böcker man någon gång var tvungen att skaffa 🙂
   Inför vårt bröllop i september 2011 räknade vi ut min andel av böckerna i den gemensamma bokhyllan (inför en liten ”frågesport” i programmet). Vågar påstå att den blivit större sen dess… Och som tur nämndes inte olästa böcker fär 😀

 8. Känns igen. Köpsuget är oändligt. Fast jag är rätt bra på att läsa mina hyllvärmare också, även om man inte känner samma pepp inför en ”gammal” bok. Ofta, ofta kan jag undra varför jag inte läst en bok tidigare när det visar sig att den är hur bra som helst.

  • Ja, det är ju den bästa känslan! När man fyndat helt ”gratis” i den egna bokhyllan! Jag lånar ju mycket på bibliotek också, men borde försöka mig på det där med att varva ”nya” böcker med gammalt ur hyllorna!

 9. Pingback: Bokbabbel 2011-2014 | Bokbabbel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s