Tolv hem

12 x Koti av Jonna Kivilahti & Krista Keltanen XXXX+
12xkoti12 x hem. Tolv olika hem runtom i Finland, fotograferade av duktiga Krista Keltanen och beskrivna av bloggaren Jonna Kivilahti. Varje ”kapitel” avslutas också med ett frågeformulär till ett inredningsproffs (arkitekter, designers m.m.) som får säga sin åsikt om hemmet ifråga. Det här elementet skulle kunna vara lite tråkigt, men frågorna om t.ex. favoritmöbeln/-rummet, hur hemmet skulle dofta och vad som eventuellt skulle kunna läggas till är roligt ställda.

Det är vackra hem som är med, vissa lite väl ”inredda”, sådär att man undrar om den familjen någonsin har brödsmulor på diskbänken eller smutsiga strumpor på golvet. Alla hem är inte i min stil, men boken är väldigt inspirerande och jag bläddrar gärna några varv till efter att ha läst den från pärm till pärm. Mina invändningar är väl främst att hemmen gärna hade kunnat presenteras i en lite annan ordning, nu blir det väldigt många strama svartvita hem på raken innan det kommer en färgbomb som bryter av. Och så reagerar jag lite på den underliga detaljen att det i åtminstone fyra av hemmen finns Facet-lyktorna från Tine K. Inget fel på det, de är otroligt vackra och jag äger själv också några stycken. Det känns bara lite ovanligt att i en bok om finska hem se så mycket dansk design men t.ex. inga Aalto-vaser eller Kivi-lyktor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s