Lästa och olästa tegelstenar

Redan när jag började läsa Bokstävlarnas inlägg tyckte jag tegelstensutmaningen lät som en rolig idé, så det var med glädje jag hittade mitt eget (blogg)namn bland dem som Bokstävlarna i sin tur taggade vidare. Utmaningen går alltså ut på att visa upp:

1. De fem tjockaste böckerna som står hemma i hyllan som jag har läst
2. De två tjockaste böckerna ur hemmahyllan som jag inte har läst

IMG_2805

De tegelstenar jag har läst ser ut som följande. Min upplaga av A Clash of Kings är ovanligt nog inte uppdelad i två delar. Sidorna är nästan bibeltunna, så låt er inte luras då den inte ser så tjock ut på bilden 1009 sidor tjock är den! En dramatikers dagbok har inte ens sidnumrering och är i pocketutgåvan uppdelad på två böcker. Tunna sidor även här, gissar hejvilt på kanske 1500 sidor? I augusti kommer fortsättningen!
Min kamp 5 är fram tills bauta-sexan kommer den tjockaste boken i sviten. 636 sidor går den loss på, och även om femman inte var min favorit i serien älskade jag varje sekund.
Ni som läst Bokbabbel länge minns kanske den lå-hååånga följetongen när jag läste The Passage (766 sidor)? När jag unboxade den passade jag på att mäta dess tjocklek – 5 centimeter -, tror bestämt det kan komma att bli aktuellt med herrarna Knausgård och Norén senare i höst. Slutligen kom jag ju att älska boken, och nu kan man fråga sig varför historien verkar upprepa sig vad gäller läsandet av uppföljaren The Twelve…?
Sist men inte minst, en ovanligt lång deckare. 682 sidor Två soldater, men intrigen håller faktiskt hela vägen. En annan tjockdeckarskribent är ju Elizabeth George, vilket påminner mig om att jag har två olästa böcker av henne i hyllan. Hrrm, det här var ju en riktigt nyttig utmaning…

Bubblare: Shantaram (933), som inte lät som något för mig men som jag verkligen gillade. Vad hände med fortsättningen och filmatiseringsplanerna riktigt? Tycker du ska ta tag i den Bokstävlarna!

IMG_2810

Och här är några av de olästa. Jonathan Strange & Mr Norrell (772 sid) skulle jag troligen gilla, men den är så erbarmligt otymplig och innehåller typ fem fotnoter per sida, så här måste man verkligen vara taggad när man tar upp läsningen! Böcker x3 har dock varit snäll och skickat Kindle-versionen åt mig, så just det fysiska är egentligen ingen ursäkt… Och Under the Dome (877 sid) har dumma jag faktiskt läst till drygt hälften men sedan ”pausat” – så länge att jag naturigtvis knappt minns någonting och således kommer att vara tvungen att börja om från början när jag någon gång tar mig an den. Sannerligen korkat, vill dessutom minnas att jag tyckte i alla fall konceptet med domen som dimper ner lät väldigt intressant. Hmm, blir allt lite lässugen nu!

Bubblare: Blonde (862), som jag för tillfället faktiskt är mest sugen på att läsa av dessa tre.

Och taggar även vidare till Mellanrum, Litteraturkvalster, Calliope, Boktok73 och Enligt O!

21 tankar på “Lästa och olästa tegelstenar

 1. Oj jag kanske missade och gjorde fel när jag tog på ögonmått i min utmaning. Har samma utgåva av GoT. Inte hela världen men känns retligt :/ Jonathan Strange har jag också varit nyfiken på länge men också backat lite för med tanke på fotnötterna.

  • Såg att vissa hade valt de allra tjockaste böckerna, jag tog mer på känsla/böcker jag först plockade ur hyllan eller främst ville skriva om. Det verkar som om massa människor har Susanna Clarkes bok hemma – oläst 😀

 2. Visst är det märkligt det där, att tjockleken på sidorna kan skilja så mycket att en tusensidors pocket är lika tjock som en sjuhundrasidors? Det ställer ju till saker för oss bokbloggare som vill hitta de maffigaste tegelstenarna. För hur ska man egentligen prioritera? Otymplighet, sidoantal eller antal hyllcentimeter som boken tar i anspråk?

  Kul att höra att du gillade Shantaram! Vem vet, kanske får den en chans hos mig ändå?

 3. Den där Jonathan Strange & Mr Norrell dyker upp på var och varannan blogg i den här utmaningen. Nu börjar jag bli väldigt nyfiken 🙂

 4. Pingback: I will show you my tegelstenar! | litteraturkvalster & småtankar

 5. Det ä verkligen ganska så roligt att så många har Susanna Clarkes hemma men ingen kommit för sig att läsa den (inklusive mis som sagt). Kan det vara för att den väger 20 kilo tro? 😛

 6. Men yyyl! Jag vill visa mina tegelstenar men alla ligger nerpackade hemma i förrådet 😦 Har märkt att jag börjat bli ganska duktig på att fylla paddan med både lästa och olästa böcker men ingen av dem torde platsa i tegelstensfacket …

  • Ja, vet ju att de är där, men kanske kan du blogga ändå, låna bilder från nätet eller hitta på någon annan kreativ lösning? Typ: den boken är lika tjock som min katt..? 😉

 7. Pingback: Utmaningen | Madness

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s