Bättre kan du, Moa!

Homecoming Queen av Moa Herngren XXX
homecomingMy är på utbyte i USA, men till skillnad från sin kompis Elly som verkar ha hamnat i världens bästa familj, trivs My inte särskilt bra. Hon bor isolerat på en gård med bara grannens häst Rain som sällskap, försöker hon träffa kompisar efter skolan blir värdmamman svartsjuk. Helst ska hon inte ringa hem så ofta heller, och dator eller internet finns inte heller att tillgå. My får några vänner i alla fall, och blir rentav vald till skolans homecoming queen, men inget av det känns som hon. Gillar de henne bara när hon förställer sig och spelar en annan?

Jag har läst Moa Herngrens tre vuxenböcker med stor förtjusning, så när jag såg att hon nu givit sig på ungdomböcker var jag inte sen att klicka hem boken. Tyvärr tycker jag inte boken håller, homecoming queen-grejen kommer in först i mitten av boken och mot slutet tar intrigen några stora radikala vändningar som känns både lite osannolika men kanske framför allt så abrupta att läsaren inte hänger med och nästan känner sig lurad. Att My har så svårt att hålla kontakt med familjen och vännerna hemma känns också lite osannolikt, det hade varit snyggare om det hade blivit någon liten brytning där i stället, att hemlandet känns både saknat men samtidigt avlägset och främmande typ. I stället blir allt så överdrivet och onyanserat, med den maniska värdmamman och sedan supersnälla främlingar som är värda guld. Herngren som annars är så bra på psykologiska skildringar och små smärtsamma detaljer är i Homecoming Queen ute och cyklar på okänd mark. Styr tillbaka till det du behärskar så bra, Moa!

1 tanke på “Bättre kan du, Moa!

  1. Pingback: En svår sits | Bokbabbel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s