Sommar, sa ni?

Men så ni planerar sommaren redan! Det pratas om sommarläsningshögar, stora läsprojekt och inlägg färdigskrivna inlägg för hela sommaren (!). Mycket imponerande, och även något förvirrande för en som har semester först i augusti och annars också tycker att det inte är länge sedan #boblmaf vaknade ur sin vinterdvala. Och nu ska vi alltså sommarlunka då?

Själv har jag som vanligt inga desto grandiosare sommarplaner för Bokbabbel. Troligtvis blir det en bild på en hög med böcker som vore kul att läsa i sommar. En hög som jag sedan kommer att avvika friskt från så fort jag får lust med något annat. Kanske en något lugnare publiceringstakt, om inte annat så för att ni alla andra tydligen är på semester och långt borta från allt vad datorer och internet heter..! Tänker mig ljuva sommarläsningsstunder i vår egen lilla radhusträdgård eller på verandan på sommarstugan. Gamla godingar ur bokhyllan, gärna lockande fotograferade mot det vindpinade träet på vår bastuveranda, med mörkblått sjövatten kluckande i bakgrunden. Thrillers och romaner, kanske mycket på engelska nu, innan bokhösten oväntat men alltid lika glädjande plötsligt knackar på dörren i augusti. Sida för sida, medan vinden prasslar i löven och boksidorna och fräknarna frodas på kinderna.

7 tankar på “Sommar, sa ni?

 1. Rent krasst så är ju sommaren här redan, så jag tycker inte att vi är särskilt tidigt ute som planerar sommarläsningen nu. 😛 Att skriva färdigt inläggen för hela sommaren däremot, det är överkurs!

  Jag gillar att ha läsprojekt om somrarna. Det släpps ju mest för mig helt ointressanta deckare om somrarna, så jag har chansen att läsa ikapp sånt som jag inte hinner med under året. Fast i år kommer jag inte ha särskilt mycket ledigt, så vi får se hur mycket av mina läsprojekt jag faktiskt kommer att hinna med.

  • Jodå, sommaren är här med besked (hurra!), men för mig är det ännu nästan två månader till semestern + att våren har gått i ett nafs så jag hänger inte riktigt med. Ja, Fiktiviteter och hennes inlägg tävlar i helt annan klass 🙂

   Lite läshög vill jag nog också ha, men stora projekt är nog inte min grej. Och även om det kommer en del deckare är ju bokutgivningen ändå (tack och lov) rätt stillsam under sommaren, därför tänker jag mig också att det får bli en del på engelska och annat som samlats i hyllorna. Och fast jag vill kunna välja fritt romantiserar jag ändå idén om en megahög. Typ sådär att man åker ut till sommarstugan för två veckor och tar med sig böcker enligt det. Ah, det vore något!

   • Stora projekt är uppenbarligen min grej, med tanke på att jag läste om bok 1-4 av A Song of Ice and Fire på bara några månader … 🙂 Jag brukar faktiskt bli mer peppad på att läsa när jag har ett projekt på gång, oavsett om det är seriesöndag eller vampyrtema eller omläsning av något särskilt. Så länge jag får välja själv vilka böcker som ska ingå i själva projektet så!

    • Ja, du är då verkligen läsprojektens okrönta drottning 😀 Blev lite peppad att styra upp sommarläsningen lite i alla fall, med en bokhögsbild och så. Om inte annat så är det nyttigt att få lite överblick över hyllorna med jämna mellanrum..! *hamster*

 2. Pingback: Shopping och sommarhögsfundering | Bokbabbel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s