Radio, deckare och Adler-Olsen

Är på väg mot YLE i Böle för att spela in det avsnitt Böcker i bersån som ska handla om deckare (sänds någon gång senare i sommar). Roligt att bli tillfrågad, deckare är ju ändå mitt gebit betydligt mer än t.ex. Nobelpristagare som jag någon gång fått tycka till om. Hörde att en annan av deltagarna ska prata sig varm om Jussi Adler-Olsen, och den diskussionen ser jag framemot. Adler-Olsen är sjukt populär i Danmark och en stigande stjärna i både Sverige och Finland, men själv förstår jag inte alls varför. Nina gillar honom, men jag förstår inte vad jag missar? Den sura kommissarien Mörck som släpper ur sig en massa rasistiskt om sin assistent Assad? Den krystade humorn? Fallen må vara rätt intressanta, men de i två böcker jag har läst (Fasanjägarna och Flaskpost från P) är det aldrig riktigt nagelbitarspänning. Enlighten me, vad är storheten med dessa böcker?

Blir för övrigt mycket deckarprat även på bloggen i veckan. På onsdag och fredag kan ni läsa recensioner av två av mina personliga nordiska favoriter, nämligen Jo Nesbö och Arne Dahl!

10 tankar på “Radio, deckare och Adler-Olsen

 1. För 10 år sedan tjatade jag på Svenska P1 att de skulle lägga ut kulturprogrammen i radio som podd. Det gjorde de ju till sist, men YLE har ännu inte lärt sig!

  Adler-Olsen gav jag upp efter en bok, det är bara ytterligare en författare som sneglar på försäljningssiffror i stället för innehåll.

  • YLE ligger tyvärr lite efter ja, Arenan är dessutom bra i teorin men fungerar knaggligt i praktiken.
   Ja, har kommit fram till att det där skruvade helt enkelt inte passar mig. Och kanske lika bra det, då kan jag lämna dem bakom mig och hinner läsa annat!

 2. Åhå? Jag har varit sugen på att testa Adler-Olsen, men inte kommit mig för (främst eftersom jag velat läsa dem som e-bok men då finns bara senaste delen att få) – men då kanske jag inte missat något … *litar fullständigt på Bokbabbels ypperliga smak*

  • Känner mig hedrad! Är förvånad över att jag inte gillar eftersom jag verkar vara ”den enda” (fast Bia gillar inte heller!), jag som ändå plöjer både bra och mindre bra deckare/thrillers konstant liksom

 3. Jag läser kanske in för mycket mellan raderna, men har en stark känsla av att den sure Carls attityd kommer att bite him in the ass så småningom, tänker mig (hoppas?) att Adler-Olsen försöker lura läsaren att tro att t.ex. Assad liksom bara är en lustigkurre, men I think not! Sen gillar jag faktiskt att kommissarien faktiskt ogillar alla, såväl män som kvinnor i alla åldrar. Haha.

  • Jag hoppas också att det gömmer sig något lurt där bakom fasaden, men i hur många böcker har A-O tänkt upprätthålla den? Nä, jag ska vara duktig och för en gångs skull slita mig från en deckarserie jag inte gillar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s