Dahl som jag gillar honom

Blindbock av Arne Dahl XXXX+
blindbockTredje delen i Arne Dahl planerade kvartett om Opcop-gruppen och nu känns det som om han fått upp farten och blivit nästan lika bra som i serien om A-gruppen. Fortfarande är det en hel del namn att hålla reda på, och scenen är som vanligt Europa, men nu hålls de specialplockade europeiska poliserna mer samlade (främst i Amsterdam – vilket råkar vara väldigt lämpligt eftersom jag åker dit över midsommar). Lättare att hänga med med andra ord, och som sagt känns det som om Dahl är riktigt vass igen, både intrigen och Dahls speciella språk fungerar bra. Känns också intressant att Dahl tar upp ett aktuellt ”tema”, nämligen tiggeri och romernas utsatthet i samhället.
Varning för värsta cliffhangern i slutet dock. Gaah, att vänta ett år på nästa bok nu..!
Rec.ex från Bonniers.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s