Sista gången Sookie

Dead Ever After av Charlaine Harris XXX+
Dead-Ever-AfterMed tanke på att många av de senaste Harris-böckerna varit besvikelser för mig, vet jag inte varför jag var så pass nyfiken på att börja läsa den här. Troligen för att det är den sista i serien om Sookie och hennes vampyrvänner i den lilla staden Bon Temps. Nu måste ju Harris knyta ihop trådarna i alla fall!
Och jo, det gör hon ju. Fast först låter hon så gott som alla Sookies pojkvänner passera revy genom berättelsen, faktum är att det är det jag minst starkast av Dead Ever After så här i efterhand. Och Calliope minns duschandet. Låter inte supersprittande kanske? Kunde inte hålla med Calliope mer: det är liksom inte dåligt, men det är inte Sookie i sin forna glans, sådär som det var i de första fem delarna ungefär. Och what’s up med fansen som mordhotar Harris? För det första talar vi inte om en livsviktig serie à la Harry Potter, Cirkeln eller A Song of Ice and Fire här (obs, ämnar inte mordhota varken Mats, Sara eller GRRM, ifall ni nu trodde det!). Och för det andra var det väl ändå gaaanska så obvious att det skulle gå som det gick? Va?

8 tankar på “Sista gången Sookie

  1. Instämmer i samtliga synpunkter! Visst är Sookie lite blek i den här sista och visst är slutet lite mesigt. Men vet inte hur hon annars skulle ha kunnat knyta ihop det på ett bra sätt? Så på så vis tycker jag ändå att hon gör det bra.

    • Nej, jag blev inte förvånad och jag tycker också det sköttes helt okej (det måste ju vara svårt). Synd bara att serien bleknade för länge sedan!

  2. Har läst de två första och hade tänkt mig ta igenom 3-5. Köpte dem för 10 spänn styck i den lokala bokhandeln. Hittills tycker jag att tv-serien är bättre men den älskar jag å andra sidan.

  3. Håller med dig i ditt omdöme. Jag tyckte att det var klart redan i näst sista boken vem hon skulle end up with. Jag tycker att böckerna håller bra klass till och med den 10:e boken Dead in the family. Fast sexscenerna i den är to much information!

    • Nu kan jag inte pinpointa exakt när jag tyckte serien tappade gnistan. Och visst hade den ju sina ups and downs även efter det! Men du höll nog ut längre än jag tror jag 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s