Inte i fas

Men hur kan det vara juli redan? Jag hinner inte med! Inte har jag fotat någon sommarhög, inte har jag tidsinställt inlägg framåt sommaren (nu är det dock främst det bråkande hemmainternetet som sätter stopp för det)! Många glas rosévin vill jag ännu hinna dricka, och många minuter vill jag stå och stryka med handen längs bokhyllan i jakt på den ultimata sommarboken. Ni vet, den där som sätter ton för hela sommaren, och som man sedan ägnar halva hösten åt att försöka pracka på andra, vänligt men bestämt?

Juli betyder också att halva (läs)året har gått, och även om jag brukar läsa mer under den andra halvan av året, ger antalet lästa böcker (67 den sista juni) en aning om vad som komma skall när det blir statistiksammanfattning den sista december. Och 67… låter ju inte som jättemycket – i snabbläsande bokbloggarsammanhang vill säga. Men det tar sig väl, och det är ju såklart inte mängden som räknas. Har dock snittat över 150 böcker sedan 2008 så det är klart att man blir lite manisk. Heh.

Hur är det med er andra? Är ni i fas med sommaren?

25 tankar på “Inte i fas

 1. Inte i bloggskrivar-fas nej. Har en hel hoper bloggutkast som bara ligger och väntar på att bli färdiga och många av dom är redan out of date så att säga. Hela bloggen är ur fas för övrigt, jag får se när det blir ork att jobba lite mer med den.

  Läsningen går det dock superbra med, även om ingen vet det mer än jag. Jag har minskat antalet olästa böcker i hyllan konstant sedan mars i år. Det beror både på att jag knappt köpt en bok det här halvåret (Gulp! Det låter hemskt!) och att jag avverkar böcker i mycket snabbare takt i år än de senaste två åren.

  Alltid nåt 🙂

  • Det är ju lite knepigt det där, ibland känns det dom om man inte har några böcker att recensera, ibland har man det men då gäller det iaf för mig att snabbt plita ner tankarna så att jag inte glömmer detaljer. För i något skede vänder det och de där utkasten blir en ”börda” (hallå fånigt i-landsproblem..!).

   Men fint att du läser, och duktigt att det är ur egna hyllor också! Blir inte orolig så länge det inte är så att du inte har VELAT köpa någon bok alls. Och du läser ju = boklusten finns där!

 2. Inte alls in fas med sommaren. Har knappt fattat att den börjat … Från och med helgen hoppas jag dock hitta den där ultimata läsron och mer eller mindre plöja böcker. Det är något jag längtat efter!

 3. Inte det minsta! Jag jobbar nästan tre veckor till och har knappt noterat att vi närmar oss högsommaren med stormsteg. Däremot läser jag nog snabbare och mer än vanligt, vilket förmodligen har med ljuset och de fina kvällarna att göra. Bloggandet har börjat gå i semesterlunk, dock, så snart kanske jag är i fas med sommaren (fast i ofas med bloggen….). 🙂

  Btw, jag påbörjade precis min FYRTIONDE bok i år. The horror! Visst, det är mer än en i veckan, men ändå. Min forna snabbläsare förfasar sig, inte minst med tanke på alla böcker som ligger och väntar. Oh well.

  • Jag jobbar fyra veckor till tror jag, och det är ju fint att tänka att sommaren kommer att pågå ännu lnge till. Vill ju bara inte missa den medan den pågår liksom..!

   Fint att du läser, ser framemot många recensioner och tips i september-ish då? 🙂 Och 40 (42!) på 26 veckor är ju nästan två i veckan. Plus att du har barn, och så har jag för mig att du kom ut med någon novell också..? 😉

   • Hehe, true that. Jag har förresten skrivit en till av bara farten, får se vad det blir av den när den är renskriven och skämskuddeprocessad! 😉 Det är lätt att stirra sig blind på siffror, jag menar, två böcker i veckan är nog ungefär vad mitt liv mäktar med, åtminstone så länge jag jobbar om dagarna.

 4. Eller nej förresten. Jag har läst 42 böcker i år! Minst. Har glömt att logga flera av de senaste, upptäckte jag. Glad we had this talk…! 😉

 5. Läsningen är det enda som är i fas just nu, känns det som. Så det är ju bra att nånting är det i alla fall. Men att läsa-högen är som vanligt ett regenererande troll, ju mer man ger sig på den desto mer växer den 😉

 6. Ja, faktiskt. Jag har bara två veckors semester nu i sommar eftersom Bokmässa med Egenutgivarna och resa i höst kommer sluka en del semesterdagar. Jag har tagit mycket väl vara på den här lediga tiden och är verkligen i fas förutom lite lätt panik då över att börja jobba på måndag igen 😉

  • Åh vad skönt att vara nöjd efter semestern! Jag har också bara 2,5 vecka pga bokmässa, lång vinterresa etc., så hoppas kunna njuta till fullo!

 7. Det är jättekonstigt, hela det första halvåret har försvunnit utan att jag hunnit med i svängarna. Förstår inte alls hur det kan vara juli redan, är helt ur fas och börjar faktiskt känna mig lite stressad över det. Vart tar tiden vägen?!

 8. 40-50 böcker tycker jag är väldigt imponerande! Själv är jag en väldigt långsam läsare, speciellt om det är någon trög bok (men känner ändå att måste läsa slut på böcker som börjat med, eller tegelstenar som har en del av också), och är det en bra bok vill jag inte missa ett ord och går tillbaka i texten för att det inte ska ta slut.
  Men beställer också runt 10 böcker från amazon varje månad, så känner ju pressen av att öka takten om det ska hinnas med. Hoppas på få tid senare i sommar. Inne i en dystopi/apokalys bokperiod nu. Fick precis färdigt med Age of MIracles (mycket bra), och nu börjat på The Dog Stars. Tänkte sen ge mig på the Leftovers, och även andra boken i Atwoods trilogi, The year of the flood. Fast kanske får bli nåt annat däremellen för att få lite omväxling. Tyckte Ron Jonsons journalistberättelser, Lost at Sea var rolig och intressant och tänkte läsa nåt mer av honom. Och fick precis hem Gaimans senaste så kan inte vänta med att sätta igång med den också, men vill gärna spara till semestern.

  • Det ÄR ju jättemånga böcker, men kan ju bara jämföra med mig själv (och vissa andra snabbläsande bokbloggare). Mycket smartare förstås att läsa noggrant, som du gör! Fast du verkar allt vara en lite bokhamster du också 😉 Intressant tema du håller på med, har också läst Age of Miracles, The Leftovers och Atwood (visste du att en trea är på väg i typ höst?). Och Gaiman har många jämfört med Coraline som jag gillade, så det är mycket möjligt att jag läser den när den kommer i pocket!

 9. ytterst trevlig tråd, det här! i mitt huvud har det varit februari länge. förra veckan kom jag äntligen i fas med sommaren, när vi knöt fast hängmattan i träden (for real, mer än metaforiskt!) men nu har läskoman oväntat bytts mot almedalskoma! social och aktiv – tvärtom hängmatte-ethoset.

  • Ja, den väckte mycket gensvar, och även om några sade sig vara i fas så är merparten uppenbarligen inte det! Åh, hängmatta! Pallra dig ut till den nu hördu!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s