Jennifer Weiner-sommaren?

Then Came You av Jennifer Weiner XXXX-

20130702-162623.jpgGjorde en glad upptäckt häromveckan, strax innan Johanna L på Bokhora började obsessa över samma författare faktiskt (fast nu när jag tänker efter var det ju hennes första entusiastiska ord som fick mig att slutligen plocka upp Weiner). Själv har jag inte hunnit läsa mer än en bok än så länge, men eftersom jag också gillade (om än inte lika stjärnögt som Johanna) kommer jag att läsa fler, åtmminstone av de senare böckerna där en del verkar andas amerikansk östkust och beach houses, en svag punkt för mig som ni säkert vet.

Then Came You handlar om tre kvinnor vars liv på ett vagt (och måhända lite överdrivet sätt) vävs samman ”på distans” då en av dem väljer att donera ägg för att kunna finansiera sin pappas rehab, en annan bär barnet (också av ekonomiska skäl) och den tredje är den blivande mamman. Den blivande mammans styvdotter får också vara med på ett rätt så stort hörn, och även om hon först känns ensidigt cranky och bortskämd får hon som tur växa som karaktär. Jag tycker om att läsa om de olika människornas liv, det är nästan den här länken mellan dem som blir det största problemet. Framför allt epilogen, den avskydde jag, kändes boken sliskig och amerikanskt puttenuttig. Men hade boken slutat några sidor tidigare – vilket den hade kunnat göra – ja, då hade jag varit riktigt nöjd. Och som sagt kommer jag att läsa åtminstone några Weiner-böcker till, kanske redan i sommar?

4 tankar på “Jennifer Weiner-sommaren?

  1. Tror som tidigare konstaterat att Fly Away Home (som ju var boken som fick JoL att falla) skulle passa dig väldigt bra. Väldigt höga beach house lit-poäng där. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s