Den där om när Bokbabbel blev skrämd av en barn-/ungdomsbok

Flickan på tavlan av Rebecka Åhlund XXXX-
flickanpåtavlanElla går i sexan, sysslar med redskapsgymnastik och är ungefär så vanlig som man kan vara. Men så börjar det hända saker i hennes liv: hon träffar den nyinflyttade killen Dylan som kommer fram och pratar med henne ibland trots att han går i åttan. Och hennes föräldrar köper ett torp så att Ella blir ett av de där barnen som blir upplockade med bil på skolgården varje fredag för att kunna susa iväg ut mot landstället. Men det är något mystiskt med torpet, tavlor faller ner från väggarna och grannarna går stora lovar runt huset.

En bra bok detta, med en förvånansvärt fungerande mix av vanligt skolflicksliv och sedan händelserna i torpet. Fast jag undrar lite till vilken åldersklass boken riktigt riktar sig, huvudpersonen Ella är ju rätt så ung men samtidigt tycker hariga jag att torphistorien är rätt så skrämmande faktiskt, haha! Tänker också att det osar fristående fortsättning på den här boken, även om trådarna knyts ihop lite grann finns det fortfarande stoff att spinna vidare på.

13 tankar på “Den där om när Bokbabbel blev skrämd av en barn-/ungdomsbok

  1. Den har fått mellanårsklassning (9-12) men av åldern att döma så hissar jagatt den riktar sig till 11-åringar.:) nästan alla barnböcker handlar om ngn som är ett år äldre än den ålder de riktar sig till. Ungarna vill oftast läsa om någon som är lite äldre. Verkar sjukt spännande detta.:)

    • Åh ja, det där känner jag igen! Läste Fem-böckerna främst som kanske7/8-åring, och de var så stooora när de var 10/11/12, helt naturligt att de campade på egen hand etc. Eeeeh…

      Eeh även för att jag (oftast) utan problem plöjer blodiga thrillers, men sedan fegar ur då det kommer till en spökhushistoria riktad till 11-åringar, hahaaa!

  2. Åh, har velat läsa länge! Jag ÄLSKADE sådana här typer av böcker när jag var i tio, elvaårsåldern. Har fortfarande någon hyllmeter gamla spökisar som jag fick från Läslusen. 🙂

  3. Pingback: Flickan på tavlan – Fiktiviteter

  4. Pingback: YA-böcker jag vill läsa | Bokbabbel

  5. Pingback: Den hemlighetsfulla skogen | Bokbabbel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s