Hittills bästa Zeldan

Zelda vs. patriarkatet av Lina Neidestam XXXX+
zelda3Scen: söndag morgon, den första septemberdagen. Regnet skvalar utanför och jag ligger och läser det tredje albumet om Zelda, fnissar till och avbryter konstant Mr Bokbabbel i hans läsning genom att pracka på honom en ny stripp, läs den här, titta där!

Det här är alltså det tredje albumet om feministen Zelda, och enligt min uppfattning också det bästa. Tonen och temat är vår samtid på pricken. Stripparna är klatschiga och roliga, och hålls dessutom konsekvent ihop under mindre ”kapitel” såsom Zelda vs. kärnfamiljen, Zelda vs. monogami, Zelda vs. karriären etc. Det går dock inte så bra för Zelda, hon jobbar sig utmattad på en skvallertidning, hon tampas med sina känslor för Cesar och hon blir vräkt från sin cykelkällare hon bott i. Mot slutet av albumet ordnar det hela upp sig någorlunda, men på ett sätt som inte riktigt känns som Zelda. Hur ska det här fortsätta? Jag vill veta NU!

1 tanke på “Hittills bästa Zeldan

  1. Pingback: Serienytt! | Bokbabbel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s