Reading survey, men på svenska

Helena postade en läsningsenkät på sin engelskspråkiga blogg, och som ni vet är jag ju inte den som tackar nej till enkäter! Here goes, men på svenska:

Vad läser du just nu? Harvar på med den evighetstjocka Min kamp 6 och varvar den med lättare rec.ex. Just nu Helena von Zweigbergks nyaste, har älskat det jag tidigare läst av henne!
Vad kommer du att läsa till näst? Har en hög med både recensionsexemplar och biblioteksböcker som väntar på mig, och prioritetsordningen ändrar ungefär varje timme. Men det lutar mot The Other Typist (Rindell). Eller Allt för din skull (Stielli). Eller en bok jag minns från min barndom och vill återupptäcka. Eller…
En bok du sparat till ett speciellt tillfälle? Menar du de olästa böckerna i min bokhylla jag kan fördriva en eventuell ny istidsperiod med? I övrigt har jag inte direkt konkret börjat spara böcker (förutom kanske andra delen i Rothfuss fantasytrilogi, den går loss på 900 sidor vill jag minnas och är lite svår att klämma in så här i höstboksfloden), men däremot tänker jag glatt på vår vintersemester till Singapore & Thailand över nyår. Då ska det avverkas böcker på löpande band förstår ni!
Den senaste boken du gav upp med? Det var faktiskt NOS4R2 av Joe Hill i somras någon gång. Det fanns något lovande i mixen av thriller och övernaturlighet och kanske rentav lite coming of age, men det blev för ordrikt och mastigt. Där är han allt lik sin far (Stephen K), och det funkade inte för mig i alla fall i den stunden. Dumt då jag ändå läste ungefär halvvägs.
Den första boken du läste på engelska? Det var en av böckerna i serien om Baby-sitters Club, läste ni dem? Vill minnas att jag gick i sexan?
Den senaste boken du läste på svenska? Vi måste sluta ses på det här sättet, ungdomsbokssamarbetet mellan Onekligen och Bokhore-JohL. Recension 16.9, men kan avslöja att jag gillade!
Kan du citera några dikter? Nej, om inte första versen i Viktor Rydbergs Tomten och ett stycke ur en Tvillingbok om Winstons tomtar (!) på loftet räknas?
Hur hittar du tiden att läsa så mycket som du gör? Ah, det här måste vara den fråga jag får mest när det gäller mitt läsande. Men okej, vi tar det igen: jag läser väldigt snabbt men jag tar också mig tiden, prioriterar läsningen. I bussen, i reklampausen, om jag äter ensam, innan jag somnar etc. Läsning är en hobby jag helt enkelt väljer att lägga tid på, inget slentrianmässigt jag bara ägnar mig åt i brist på bättre.
Vilka nya boksläpp ser du mest fram emot den här hösten? Den här bokhösten väntade jag allra mest på tre tegelstenar: Min kamp 6, En dramatikers dagbok 20052012 samt Nyckeln. De två första har jag redan fått hem och de lär hålla mig sysselsatt ett tag framöver, om ändå inte riktigt fram till november då Nyckeln släpps. I övrigt har jag faktiskt inga dunderbokbevakningar på G, även om jag är väldigt nyfiken på Jhumpa Lahiris nya roman The Lowland (dock att hon tidigare varit som bäst i novellform..?). Litar på att dels min digra bibliotekslånelista, dels nya tips från #boblmaf håller mig väl sysselsatt och förhoppningsvis bokligt förnöjd under hösten. Kan jag lita på er?

14 tankar på “Reading survey, men på svenska

 1. Vaaa, ny Helena von Z? Om Anna och Mats eller? Jag är verkligen sämst på bevakning av svenskspråkig litt nu för tiden! Kul med glada överraskningar dock!

  Synd att du gav upp på NOS4R2, det finns ju så mycket magiskt och mörkt och fint där! Fast jag kan förstå ändå, det är ju inte riktigt din genre och sådan far, sådan son…

  Haha, stort LOL på Winstons tomtar på loftet!

  • Glad att mina spaningar kan hjälpa dig ibland och inte alltid bara tvärtom 🙂 Men tyvärr inte om Anna & Mats utan om tre systrar, är ungefär halvvägs nu och det är inte alls samma styrka och skärpa i den här boken, synd nog!

   Ja, det var en dålig kombo av tidsbrist och jobb och ett bibliotekslån som höll på att gå ut med den där NOS4R2, för det fanns ju verkligen något visst i den, men den hade nog gärna fåtts skalas av betydligt för att funka helt och hållet för mig.

   Francine ftw! 😉

 2. Jag är också nyfiken på jhumpa Lahiris bok.Hon är ju en strålande novellförfattare, men jag undrar om hon fungerar i romanform. Kan bli hur bra som helst, kan bli en besvikelse.

 3. Pingback: Läsningsenkät | Bokstävlarna - en bokblogg

 4. Pingback: En liten enkät… – Fiktiviteter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s