Fint, om än fnissigt

Vi måste sluta ses på det här sättet av Lisa Bjärbo & Johanna Lindbäck XXXX
slutasesBåde Bjärbo och Lindbäck har tidigare skrivit ungdomsböcker på var sitt håll, men nu har de slagit sina kloka huvuden ihop och skrivit Vi måste sluta ses på det här sättet, eller #slutases som hashtaggen på Twitter och Instagram är. De har skrivit vartannat kapitel, om 24-årige nyseparerade småbarnspappan Jens, och om 18-åriga Hanna som går sista året i gymnasiet och drömmer om att flytta till Paris. De unga tu träffas vid en bardisk och bor visst inte så långt ifrån varandra så de kanske kan följas åt om de ändå ska åt samma håll..?

Kanske slutar vi där, för ni är många som har läst och som vet vad som händer, och för er andra ska jag inte skriva mer heller, ni vill ju läsa själva såklart. För läsa, det tycker jag ni ska göra. Jag gillar Bjärbos och Lindbäcks sätt att skriva, det känns ungdomligt (men kanske har jag fel, jag är ju en 26-årig stofil?) och de sätter fingret på både personer och stämningar. Onödigt mycket fnissande blir det nog, just det ordet hade man kunnat redigera bort kraftigare, även om det är självklart att boken samtidigt ska förmedla en pirrig stämning. Det känns vara som att 24-åriga män inte fnissar, men kanske har jag fel?

Så gav hon ifrån sig en djupt förorättad suck. Livet suger, typ. Rut Holmberg, två och ett halvt år going on femton.

Däremot, Rut, Jens lilla dotter. Love her! Såväl hon som hennes föräldrars förhållande till henne är varmt beskrivet, utan att för den delen bli allt för puttenuttigt. Dagislämningar som går snett, nattningar som tar lång tid. Själv hade jag gärna läst mer om Rut, men så är jag ju en stofil också, det här är trots allt en ungdomsbok och den riktiga målgruppen är knappast lika intresserad.
Rec.ex. från Gilla böcker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s