Nya vindar för Siri

Mannen utan hjärta av Camilla Grebe & Åsa Träff XXXX-
mannenutanhjärtaGrebe & Träff har bytt förlag och deras hjältinna, psykologen Siri Bergman har bytt jobb. Ett klokt beslut ur seriens synvinkel tror jag, nu då hon jobbar inom polisens gärningsmannaprofilgrupp är det mer motiverat att hon alltid blir inblandad i en massa mordfall (sidospår: vad hände förresten med Veronica von Schencks lovande serie om gärningsmannaprofileraren Althea Molin? Hade gärna sett att den serien fortsatt!). Direkt då Siri börjar på jobbet får de jobba med fallet där en antikhandlare hittats mördad i sitt hem, med hjärtat utskuret och placerat i en silverskål. Vad innebär det, förutom att det måste vara personligt?

Det är rätt blåsigt på den personliga fronten för Siri också. Eller, det är det väl alltid, men nu mer än vanligt. Efter händelserna i den förra boken har hon brutit med en för henne viktig person, och tydligen börjar hon se skavanker i sin sambo också. Brottet tar dock upp merparten av boken, så jag tänker att vi säkert får läsa mer om hur det går för Siri & co längre fram. Och tur är väl det, för även om det här inte är den bästa boken i serien, trivs jag alltid utomordentligt i Siris sällskap.
Rec.ex. från Damm förlag.

5 tankar på “Nya vindar för Siri

  1. NU har jag läst ut den. Tycket så himla mycket om ”Innan du dog” så jag måste säga att jag blev lite besviken på denna, tyckte den var bra i början men sen lyfte den liksom inte. Tyckte också hennes personliga problem kändes lite ditkrystade, som om de fanns där bara för att det hör till att det ska finnas en sån parallellhandling. Absolut inte någon dålig bok, men bättre kan dom…

    • ”Innan du dog” ÄR ju den bästa, så det är lite synd att du började med den 🙂 Siri kändes kanske lite gnällig tycker jag, eller så ska det bara illustrera att nyförälskelsen har börjat klinga av? Inte heller deckarspåret lyfte helt, men det här är ändå bättre än så många andra svenska deckare..!

      • Jo det håller jag med om. Tycker fortfarande att språket är väldigt bra, avskalat men inte så där hårdkokt avskalat som jag tycker kan bli lite tråkigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s