Låt inte titeln lura er, det här är spännande

Heartbroken av Lisa Unger XXXX-
heartbrokenÅh Unger, we meet again! Fortfarande håller jag hennes serieböcker Fragile och Darkness, My Old Friend som lite bättre än stand alone-böckerna (det här är min andra, Die For You var den första). I Heartbroken får jag nästan lite Carol Goodman-vibbar, den är inte lika litterär men the setting med de kvinnorna som försöker fly någon inre eller yttre trauma och väljer att fly till någon delvis avskild men andlöst vacker plats, visst andas det lite Goodman? Dessutom spelar skrivande och gamla dagböcker en viss roll i Heartbroken, mer Goodman-vibbar alltså.

Jag gillar! Att så gott som alla karaktärer får komma till tals och växa och så miljöskildringen av den vindpinade klippiga ön i Adirondacks förstås – just miljöskildringar verkar vara Ungers absolut starkaste sida. Att största delen av boken utspelar sig på Heart  Island, den klippiga svårtillgängliga ön, höjer spänningen med flera snäpp, själv har jag nämligen ett hat-kärlekförhållande till just låsta rummet-skildringar. De är i bästa fall oerhört intressanta och spännande, men det blir liksom på gränsen till outhärdligt, vetskapen om att det inte finns någonstans att fly, att det onda finns alldeles utanför – eller kanske rentav innanför? Lägg sedan till ett svagt övernaturligt lager på alltihop och du har en bok som passar utmärkt till ruggiga höstkvällar – beroende på hur modig du är förstås.

4 tankar på “Låt inte titeln lura er, det här är spännande

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s