Mitt hjärta klappar inte för den här boken

Än klappar hjärtan av Helena von Zweigbergk XXX-
änklapparMen. Men. Det här är ju kvinnan som skrev så oerhört bra om Anna och Mats och deras uppslitande äktenskap och skilsmässa. Målade fram karaktärer man förstod, irriterade sig på och kände för. Svidande dialoger, träffsäkra scener. Ja ni hör nu, förväntningarna på den här nya romanen var höga. Och tyvärr infriades de nog inte.

Kanske försöker hon axla för mycket den här gången, von Zweigbergk? I stället för att låta romanen vila på två människor axlar blandar hon nu i stället in tre systrar och lite grann deras mamma också. Systrar vars äktenskap havererar, företag står på ruinens brant, hälsa sviker. Vars barn inte heller mår bra, och så bubblar dessutom gamla svek och oförrätter upp till ytan. Det blir alldeles för mycket helt enkelt, och speciellt då för von Zweigbergk som varit så stark i det lilla. Nu flängs scenerna förbi i stället, för man ska vidare till nästa kris. För att använda ett slitet och dessutom mycket underligt uttryck: synd på så rara ärter!
Rec.ex. från Norstedts.

8 tankar på “Mitt hjärta klappar inte för den här boken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s