Så var min femte bokmässa

Liten (?) mäss-sammanfattning alltså, häng gärna på och modifiera listan enligt egna behov!

Årets seminarium: Gick på 14 seminarier och ytterligare kanske fem monter-/scenprogram. Det låter kanske inte som så många – pratade med min gamla modersmålslärare på lördag eftermiddag och då hade hon gått på 28 seminarier! – men eftersom jag gick på de flesta semina på fredag och lördag så blev det väldigt intensivt. Folk frågade om kvällarna vad som varit bäst hittills och det stod liksom alldeles still i huvudet när jag försökte skilja det ena seminariet från det andra. Inget illa om seminarierna då, det var bara min mäsströtta hjärna som var seg. Men ja, vad ska man säga? Caitlin Moran lyste nog som en stjärna även om jag bara var på 20 minuters-seminariet.
Årets pryl: Bokbitens magiska och portabla Belkin-strömkälla som räddade åtminstone min och The Book Ponds iPhone när eluttag inte fanns att tillgå.
Årets fynd: Muminböckerna kostade visst 60 kronor i Alfabetas monter, men det glömde jag bort. Synd, hade gärna köpt Sent i november, skulle gärna vilja ha hela serien så småningom.
Årets kändis: Många spaningar så väl i mässvimlet som på Park, men inget mindblowing kanske. Säger i stället att det var himla roligt att Johanna Lindbäck blev utsedd till läsambassadör och på så vis förhoppningsvis blir lite av en rikskändis.
Årets citat: Många många, både roliga om hur en våtservett i nacken är graden av piffning inför bloggmiddagen, intressanta om skrivande och kärleksfulla om böcker/läsning: Books are the only thing that’s a two-way magic (Caitlin Moran).
Årets räkmacka: Det blev en i år också, ackompanjerad av bok- och bloggprat med Bokbiten och Johanna Ö.
Årets miss: Citerar mig själv från förra året: Missade ju minst hälften av alla seminarier jag hade velat gå på på grund av schemakrockar. Men det är ju inget man kan göra åt, tror jag valde ”rätt” seminarium de flesta gånger, så det är lugnt.
Årets mest irriterande: Den långsamma betjäningen i fikakön på lördagen. Och vissa moderatorer som försöker stjäla showen och prata mer än författaren de intervjuar.
Årets oartiga: Dött lopp mellan kvinnan som högljutt kommenterade ett seminarium medan seminariet pågick, som någon slags regissörs-ljudspår i en film. Fy! Alternativt kvinnan som tog av sina skor och luftade sina svettiga fötter i en seminariesal (lade rentav upp dem på sätet framför sig). Inte okej!
Årets roligaste: ”Diskussionen” om läppmoj/läppfett på Park på lördag. Skrattade så att jag inte kunde andas och så att det kändes i magen efteråt. Härligt!
Årets överraskning: Att jag inte köpte något i English Bookshop-montern! Hur gick det riktigt till?
Årets outfit: Inget särskilt överraskande i år. Katarina Janouch och Martina Haag bytte klänning varannan timme, Mattias Boström var stilig i sina västar och flugor och vi andra var klädda i svart eller prickigt.
Årets läsning: Lite i flyget på väg till Göteborg, mycket på väg tillbaka (mm, Shift!). Däremellan noll lästa boksidor, främst bara Twitterflödet faktiskt.
Årets signering: Christin Ljungqvist, Ester Roxberg, Jessica Johansson och Mattias Boström signerade sina/mina böcker, Lisa Bjärbo och Johanna Lindbäck var snälla nog att kludda på ett papper jag ska sticka in Sluta ses.
Årets tygpåse: Ingen egen, men den Bokmania fick (längst ner i inlägget) är kul även om jag inte håller med helt.
Årets så-här-kommer-jag-att-minnas-bokmässan-2013: Jag träffade Vixx!

9 tankar på “Så var min femte bokmässa

  1. Härligt summerat och kan bara nicka och hålla med vad gäller batteriladdare, läppfett, moderatorer som tar över (var du och såg Nesser, eller? Var så förbannad). Och att jag fick vara med i den historiska Vixx-träffarstunden. Så stort 🙂

    • Såg inte Nesser, men både Koljonen och Duke tog över några semin, vilket förvånade mig då jag annars brukar gilla dem. Men i övrigt en legendariskt bra mässa, tänker alltid på er när jag plockar fram burken med läpp…grejs ur väskan nu! 😀 PLUS Vixx-mötet såklart, men det känns ju nästan som om jag drömde hela grejen 😉

  2. Pingback: Bokbabbel 2011-2014 | Bokbabbel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s