Nobelbingo 2013

Alice Munro tilldelades Nobelpriset i litteratur, låtom oss se hur många Nobelbingopoäng det genererar!

Har hört talas om författaren tidigare – 1 poäng
Har en bok av författaren hemma i bokhyllan – 1 poäng
Har läst en av författarens böcker – 1 poäng
Har läst flera av författarens böcker – 1 poäng
Gissade rätt – 1 poäng

Äsch att jag inte gick och läste en novell av Munro i veckan som jag tänkte, jag tänkte att det lät för bra för att vara sant att hon skulle få priset. Och det där med att gissa, jag hoppades på henne men eftersom alla viskade om henne tänkte jag att det väl omöjligt kan bli hon… Så poängen för mig blir ynka 2, eller 2,5 om jag är generös. Hur gick det för er?

Nobelbingot tidigare år: 2012, 2011, 2010.

31 tankar på “Nobelbingo 2013

 1. Tre poäng då jag fegade på gissandet. Jag hoppades på Alice Munro eller Joyce Carol Oates, men jag trodde ändå att det skulle bli nån gubbe. Fel hade jag iaf och bra var ju det!

  • Verkar som om de flesta fegat på gissandet ja! Oates tror jag inte kommer att få, men hoppas Atwood hinner få det, nu lär det nog dock ta ett tag innan en kvinna från Kanada kommer på tal..!

 2. Fyra rätt, tyvärr vågade jag inte ens tro att hon äntligen skulle få priset… Tänker nu kontemplera över detta i några timmar eftersom jag aldrig kommer komma i närheten av detta resultat på nobelbingon någonsin igen 😉

 3. Hade ett telefonmöte kl 13 och 5 minuter innan mötet sa jag Alice Munro eller Lydia Davis till min kollega. Vi kollade live webcast och väntade tills Peter hade sagt Alice Munro innan vi ringde in till mötet 🙂
  Jag får 4 poäng!
  Har hört talas om författaren tidigare – 1 poäng
  Har en bok av författaren hemma i bokhyllan – 1 poäng
  Har läst en av författarens böcker – 1 poäng
  Har läst flera av författarens böcker – 0 poäng (för jag antar man räknar en novellsamling som EN bok, inte flera)
  Gissade rätt – 1 poäng

 4. Lite bättre än i fjol, ändå: Har hört talas om författaren tidigare – 1 poäng
  Jag misstänker att jag antagligen har läst någonting, om hon har publicerats i antologier, men jag kommer inte ihåg. Dito på ”i hyllan”, så jag säger bara 1 idag.

  Jag tycker alltid det är lite pirrigt att sitta på helspänn och kolla på direktsändning 🙂

  • Det är knepigt med det där ”hoppas”, det gjorde jag också men trodde ändå inte på det. Men visst, om Peter Englund kan vara generös kan jag också vara det 😉

 5. Hört talas om (1 p) i högsta grad, men jag trodde att den allmänna mediahaussen i år skulle tala emot. Trots allt tippade jag på henne. (1 p) Beställt två böcker på Amazon idag = 1 poäng? Har svårt för noveller, men jag har under en tid misstänkt att jag misstar mig ang Munro

 6. Tre, eller möjligen 3,5. Gissade på henne eller Roth men önskade mig Djebar, så det blev ju inte riktigt rätt. Nu ska jag dock läsa min andra bok…
  Gillar inte heller noveller då jag blir lite stressad av att ständigt behöva börja om, men Munro är riktigt, riktigt bra.

  • Annars brukar jag tycka det är lite fånigt med Nobelhysterin då alla springer iväg och köper en bok de troligen inte kommer att läsa… Men det här författarskapet har jag redan tidigare varit nyfiken på, så det ska jag ta tag i!

 7. Pingback: Nobelbingo 2014 | Bokbabbel

 8. Pingback: Äntligen Nobelbingo! | Bokbabbel

 9. Pingback: Nobelbingo igen! | Bokbabbel

 10. Pingback: Nobelbingo 2017 | Bokbabbel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s