Enkät om bokvanor

Enkät om bokvanor via Julia Skott. Känns som om jag svarat på de här frågorna vid ett tidigare skede någon gång, men svaren på åtminstone de två första frågorna är åtminstone nya så vi kör den en gång till bara!

Senast köpta inbundna bok: Från Holmes till Sherlock på bokmässan. Sugen på att börja läsa!
Senast köpta pocketbok: Minns ej, däremot klickade jag visst hem Helen Fitzgeralds nyaste och en Julia Heaberlin från Amazon till min något försummade Kindle efter mässan. Heh. Så kan det gå när man fikar och bokpratar med Helena!
Favoritgenre: Mörka litterära spänningsromaner och s.k. ”vanliga” romaner. Kan inte någon hitta på en bättre benämning för dem?
Favoritbokhandel: Pocket Shop så klart. Purple people of the world, unite and take over ;).
Favoritbibliotek: Mitt förra lokalbibliotek i kulturhuset i Hagalund, gillade det redan som barn! Fast överlag älskar jag ju biblioteken i huvudstadsregionen då man får reservera och låna fritt från dem alla.
Favoritplats att läsa (i hemmet): I mitt soffhörn med tända ljus på soffbordet.
Favoritplats att läsa (utanför hemmet): Framför brasan eller på någon av verandorna i sommarstugan.
Fem författare du alltid köper i inbundet format: Älskar det av Helena myntade uttrycket hardcover worthy. Har kanske inga författarnamn ristade i sten på den här punkten, men visst finns det ju böcker jag vill få hem och klappa på så fort som möjligt.
Bästa lässnackset: Popcorn.
Bästa läsdrycken: Te, Coca Cola eller om man vill vara riktigt dekadent: rödvin.
Bästa bakgrundsljudet vid läsning: Mitt eget prasslande av boksidor bara, annars helst så lite ljud som möjligt. Prassel av palmblad, sprakande brasa eller kluckande sjövatten går dock bra!
När på dygnet läser du helst? När som helst väl, men bäst är kanske en ledig kväll då man gjort det man måste och sedan med gott samvete får försjunka i en bok. Elller ah, solsemestrar då man glatt kan plocka upp boken direkt efter frukosten!
Bästa bakfylleläsningen: Nej hörni, då blir det tv-serier eller kanske någon inredningstidning.
Bästa kollektivtrafikläsningen: Något riktigt uppslukande, för att tune:a ut regnvåta paraplyer och bökiga medpassagerare. I ärlighetens namn blir det dock mest petande på mobilen nuförtiden, eftersom jag samtidigt lyssnar på en podcast.

2 tankar på “Enkät om bokvanor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s