Bloggfadder

Stötte på ett så gulligt ord bland de finska bokbloggarna här i veckan: bloggfadder. I betydelsen den som fick en att börja (bok)blogga alltså. När jag i tidernas begynnelse klev ner från min dinosauries rygg och började bokblogga i maj 2005 fanns det ytterst få bokbloggar. Minns en Blogspot-blogg med samma rosa tema som jag hade, minns inte ens namnet längre men i något skede övergick den till att handla mer om adoption och blev i samma veva låst. Vet inte ens om det specifikt var den bloggen som fick mig att själv starta en, men jag läste och kommenterade ivrigt då. Det är kanske det närmaste bloggfadder jag har, men hur är det med er andra?

11 tankar på “Bloggfadder

  1. Håller med om att det är ett gulligt ord! Jag funderar & funderar på vilken blogg det var som inspirerade mig att starta min första blogg (bakblogg), men minns inte riktigt finns så många man inspirerades av. Idag har jag en nystartad blogg om min väg till egenutgivning där flera drivande egenutgivare inspirerat mig. Välkommen att kika in! Hälsningar Paulina

  2. Haha dinosaurierna 😀 jag började ju i september 2006 och tror att bokhora var min största inspirationskälla. Minns du hur ivrig man var inför hela grejen på den tiden? Håhåjaja. Mvh dinosaurie nr. 2

  3. För min del var det när Maria drog igång bokbloggar.nu som jag gick från en mer allmän blogg till en smalare bokblogg. Så jag antar att hon är min bloggfadder då? 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s