Svenska dagen

I dag är det Svenska dagen. Läs en finlandssvensk författare! Förslagsvis någon av dessa:

Jenny Björklund. Johanna Boholm. Eva-Stina Byggmästar. Monika Fagerholm. Mia Franck. Johanna Holmström. Tove Jansson. Sara Jungersten. Emma Juslin. Malin Kivelä. Kaj Korkea-Aho. Emma Pemberton. Mathias Rosenlund. Freja Rudels. Jolin Slotte. Hannele Mikaela Taivassalo. Philip Teir. Henrik Tikkanen. Märta Tikkanen. Maria Turtschaninoff. Kjell Westö. Peppe Öhman.

14 tankar på “Svenska dagen

    • Så otroligt fin, en av få böcker jag köpt efter att ha läst den, för att jag vill äga den och läsa om ibland (vilket jag också har gjort, vilket också är väldigt ovanligt för mig!)

  1. Blev påmind om det i P4:s nattradio (!) inatt och blev så glad över att dom nämnde det. Köpte en gigantisk bakelse på vägen hem från jobbet. Låtsas som om jag firar Svenska dagen nu. Mmmm.

  2. Det finns ju som sagt många att välja bland:
    http://sv.wikipedia.org/wiki/Kategori:Finlandssvenska_f%C3%B6rfattare

    PS Jag är alltid lika fascinerad över förlag inte ser till att åtminstone marknadsföra sina utgivna författare genom att i alla fall se till att de finns representerade på Wikipedia med den mest grundläggande informationen! När nu inte förlaget gör vad de borde göra, så får ju vi engagerade läsare göra det i stället.

  3. Vill man läsa en annorlunda, men internationellt mycket uppmärksammad finlandssvensk författare så kan man läsa Cia Rinne.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s