Hej från en bokkonsument

Visst har ni väl gjort Marcusbibliotekets helt underbara Hej bokkonsument-test? Bara frågorna och svarsalternativen (ja, klart att jag valde Helena Dahlgren-alternativet) gör det värt att surfa till sidan och kolla in det! Att mitt resultat sedan var så mitt i prick jag får mig faktiskt att misstänka att Marcus spårat IP-adresserna för att kunna skräddarsy resultaten… Hör bara:

Nej det kanske inte låter så glamouröst att vara en allätare och knarkare, men om jag säger såhär då: du är den som bär hela den här underbara jävla bokbranschen på dina axlar. Eh, ja, det gör jag ju faktiskt *hybris*

Och bra böcker är som Pokémon för dig – du måste hela tiden fånga fler. Om du slutade köpa böcker nu skulle du klara åtminstone ett par år av läsning. ”Hemska tanke”, tänker du nu, ”bara 2 år, jag måste köpa fler”.
Come rain, come shine, come istid, jag är redo! Och då talar jag inte om bränna böcker à la The Day After Tomorrow. (Och om det kommer till det börjar vi med Mr Bokbabbels böcker…)

Ingen törs längre ge böcker till dig i present eftersom det är omöjligt för en utomstående att veta vilka titlar du har läst. Du älskar såväl att låna böcker som att köpa.
Vi kan ju säga så här: jag brukar ha svårt att lista specifika böcker jag önskar några veckor före jul. Det kan ju hända att jag har fått akut behov av dem redan innan julafton och burit hem dem på egen hand. Och biblioteket måste ju vara den finaste uppfinningen sedan tryckpressen! Alla de där böckerna – helt gratis! Det är nästan så man undrar om det är något lurt med dem, för bra för att vara sanna liksom.

Du är en bokambassadör som sprider läsglädje och lånar gärna ut böcker.
Oh yes I am. Fast jag försöker hålla koll på de små liven jag släpper ur min varma famn, och skriver noggrant upp böcker jag lånar ut. Sigge Eklund har enligt egen podd-utsago börjat med en annan stil – han ger en hundralapp åt folk som står och dreglar över böcker i hans bokhylla och ber dem köpa boken själv.

6 tankar på “Hej från en bokkonsument

    • Jag tror att det kanske är det vanligaste svaret bland oss boknördar, fast jag kände nog igen andra bokbloggare i de övriga typerna också när jag läste om dem. Fast ingen har tydligen blivit en deckare ännu, iaf inte vad jag har hört

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s