Än sprang de hit och än sprang de dit

Allegiant av Veronica Roth XXX
alleAvslutande delen i den här YA-dystopitrilogin, och det är bra att jag läst böckerna i rätt rask takt eftersom de verkligen inte dröjer vid händelser i de tidigare böckerna. Eller det gör de kanske, men då snarare i små detaljer i karaktärernas relationer, inte vid de stora dragen. Och för att vara ärlig är det ibland lite svårt att hänga med i just de stora dragen, jag minns allt om alla issues Tris och Four och Caleb etc. har med varandra, men varför de konstant springer omkring och försöker bryta sig in än här och än där blir väldigt rörigt. Precis som i tvåan förflyttar de sig från plats till plats, och det är farliga serum och virus hit och dit. Gäsp. Jag tycker det är konstigt och synd att författaren inte får mig att hålla uppe intresset. Som tur sker det något där mot slutet, och då väcks mitt intresse igen. För sent förvisso, men ändå tillräckligt för att jag ska bli lite mer positivt inställd mot boken. Det är ju knepigt med de här dystopitrilogierna, sällan håller de hela vägen. Men oftast är det ändå bättre än så här.

4 tankar på “Än sprang de hit och än sprang de dit

  1. Vad tråkigt att den inte riktigt håller ända fram men precis som du skriver är det ju inte alltid de gör det. Ofta är det ju en del som är sämre än de andra (Hungerspelen undantaget tycker jag) men man vill ju ändå alltid läsa alla delar 😀

  2. Oh. Jag har precis läst ut tvåan, och känner mig inte så jättesugen på den här boken när du skriver sådär. Kommer självklart att läsa den någon dag men kanske inte imorgon precis.
    Jag tyckte i och för sig att tvåan också hade sina svagheter fram till typ mitten när det börjar hända spännande saker på riktigt. Grejen är dock att man läser de här dystopierna, inte för att de är fantastiska precis, men för att det är underhållsamma. Jag läser dem mellan svåra, djupa och fantastiska böcker när jag behöver en paus mellan dessa böcker, och ungdomsböcker funkar perfekt då. Tycker jag i alla fall.

    • Ja, man ska absolut blanda det man läser, mycket möjligt att jag också hade ”mått bra” av en liten läspaus innan jag tog mig an denna (även om man hänger bäst med i intrigen om man läser dem tätt inpå varandra). och det måste också föras till protokollet att jag var ganska trött och stressad när jag läste, det kan ha påverkat!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s