Trögt

Nähe, det här läs-året (icke att förväxla med skolvärldens läsår) går det inget bra med. Långt tidigare fick jag redan inse faktum och sänka mitt icke-uttalade mål på ca 150 böcker till en 130-135. Nu börjar även det te sig avlägset, då vi i dag når mitten på november och jag fortfarande är långt från 120. Och det är klart att jag vet att det är kvaliteten på böcker som räknas, och att jag oberoende läst sjukt många. Men det är ändå trist att se en så radikal skillnad från den rätt så jämna nivå jag hållit de senaste åren, och då beror det inte ens på något så roligt som t.ex. en baby eller ny tidsuppslukande hobby, utan.. ja, på vadå? Kämpandet med gradun vid sidan av heltidsjobbet först och främst, och att hela den korta semestern gick åt till att läsa på tent. Tack och lov verkar jag alldeles snart kunna lägga studietiden bakom mig nu, den här kombon med jobb och studier är inte min grej!
I skrivande stund läser jag dessutom två tegelstensromaner samt väntar på den tredje, Nyckeln, som ska dyka upp i svenska brevlådor i dag (!!) och mindre lyckligt lottade finländska brevlådor på måndag. De må skriva bra, Tartt och Norén, men något under för lässtatistiken är de då minsann inte! Nyckeln förväntar jag mig dock läsa i ett andlöst rus.

Hur går det med ert bokplöjande? Tycker mig ha hört klagokörer om detta i-landsproblem på Twitter med jämna mellanrum, att Snabbläsarklubben antingen måste läggas ner eller sänka sin ambitionsnivå.. 😉

12 tankar på “Trögt

 1. Min läsning står också still. För ett par dagar sedan fick jag pausa Selasis Komma och gå och istället börja på Legend och det var nog precis vad jag behövde. En ungdomsdystopi som väcker läslusten.

  • Ja, det har allt blivit en del ungdomsböcker och några seriealbum på sistone. Läser ”Flyt som en fjäril, stick som ett bi” (som JohL rekommenderade) som bäst, gillar mucho!

 2. Jag har fått ta till deckare för att få upp farten igen, det är effektivt för mig. Kravlös läsning som flyger fram trots novembertrötma. Kommer för de delen inte komma upp i målet jag heller, så’nt är det. Livet.

 3. men du läser väl VERKLIGEN jättemycket. fortfarande!

  mmm, har fått sänka ribban från 130 till 100, men det har inte ens blivit tvåsiffrigt de senaste två åren : (

  tänker på böcker, köper böcker, längtar efter böcker, sorterar i bokhyllor och bokhögar, men hur mycket läser jag egentligen? kollar nog mer på film under den mörkare delen av året. efterlängtade slukläsningsböcker som Morrisseys självbiografi är min medicin. och tunnisar eller fackpocket inom t.ex. psykologi, ”Mc Freuds”, som jag kallar dem

  • Åh, älskar dina begrepp och uttryck! Och jo, klart det är många, men skillnade jämfört med tidigare år känns drastisk! Fast det är både fint och knäppt hur mycket tid man indirekt ägnar åt böcker ❤ Och du pysslar ju med smycken + ser filmer, det gör inte jag (dock tv-serier)!

 4. Den här hösten går till historien som den trögaste läshösten ever. Kanske för att jag har nytt jobb, läser halvtid och skriver lärobok. Önskar mig en lång semester med episka mängder lästid! Det får du väl i jul?

 5. Jag har faktiskt läst mer i år än under förra året. Jag satte 150 böcker som mål på Goodreads och jag har redan läst 139. Förra året läste jag 137..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s