Flyt som en fjäril

Flyt som en fjäril, stick som ett bi av Elin Nilsson XXXX+
flytFin titel, snyggt omslag, bra bok! Nähä, en lite längre analys kanske?
Just sport är jag nog rätt ointresserad av att läsa om i böcker – förutom simning kanske, det är något med de ekande simhallarna och det tysta suset under vattnet som fascinerar mig, så oerhört mycket intressantare att läsa om än de evinnerliga joggingturerna alla angstande romankaraktärer alltid drar ut på. Här har vi i stället Miranda som satsar stenhårt på simningen och tränar nio gånger i veckan för att kunna bli uttagen till till ungdoms-SM och kanske landslaget. Skolan får lida, kompisarna försöker hon hinna med, och familjen slipper hon gärna – nog för att hennes föräldrar är de vanligaste som går att finna på denna jord:

De tycker att meningen med livet är att renovera vardagsrum och ”öppna upp”. Vilket betyder att det inte finns minsta skrymsle i det här huset som inte är uppöppnat och vitmålat.

Hennes storebror Elias hoppade däremot av gymnasiet och sitter nu inlåst på sitt rum med stängda rullgardiner och spelar World of Warcraft hela dagarna. Kommer inte ens ner och äta middag, och Miranda hatar den amöba som har tagit över hennes brors kropp. Det känns ganska i tiden, med WoW och å andra sidan bästisen Johanna som har en blogg som det hela tiden ska fotas för. Inte så där pedagogiskt tillrättalagt ”internet är dåligt”, men i viss mån tankeväckande kan jag tycka. Säkert en bra bok för skolklasser att läsa rentav?
Jag diggar verkligen Miranda! Hon är riktigt rolig, utan att det blir påklistrat, och när det blir mörkare längre fram i boken, då förstår man verkligen henne och hennes känslor. Det blir rätt sorgligt faktiskt, och jag förvånas över slutet, men på ett bra sätt (tror jag). Överlag gillar jag massor, tycker att ni ska läsa!
Johanna L gillade också (tack för tipset!), och nämner att det finns en tidigare bok av Elin Nilsson. Läge att kolla in tror jag.
Rec.ex. från Alfabeta.

2 tankar på “Flyt som en fjäril

  1. Pingback: Månadssummering augusti 2017 | Bokbabbel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s