Stockholmsnatt revisited

Stockholmsnatt 3 av Pelle Forsberg och Stefan Thungren XXXX-

BiaSparrow
@jeslunds den är så fruktansvärt mitt-i-prick men gäller också exakt sthlms innerstad exakt då. genialisk men troligen redan daterad 🙂
2013-11-11 15:18

Nu hänger jag med! Tweeten ovan skrev Bia som en kommentar till min recension av Stockholmsnatt, och det var ju som jag trodde, att det beskriver en väldigt specifik tid. Det gör Stockholmsnatt 3 också, men dels är vi kanske inte helt ute ur den tiden ännu, dels är det en tid jag själv har betydligt mer relation till. Framför allt på grund av internet, som jag förvisso hängde på redan 2008, tidpunkten för det första albumet, men inte i samma grad. Ja, ni fattar.
Karaktärerna är lite äldre, det finns några fler barn med i bilden. Fortfarande lite ängsliga, vill vara rätt, inser att det där med att fråga om Tomas Tranströmer i bokhandeln inte alls är önskat alternativt utan som att fråga efter Absolute Music i skivbutiken. Samtiden fångad i en eller max fyra rutor. Fniss fniss åt memils (medelålders män i lycra) och Wordfeud – kommer vi ens att minnas det om fem år? Och återigen detaljer, om man vet var man ska titta. Inga utskrivna märken, men hej Converse, String, Pilaster, Weber, IKEA, Apple, KitchenAid etc.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s