”Jag behöver vara ensam för att inte tunnas ut”

Om detta talar man endast med kaniner av Anna Höglund XXXX+
omdettaDet här är ett exempel på en bok jag nog aldrig hade snubblat över om jag inte hade läst bokbloggar. Leve bokbloggarna med andra ord! Johanna K skriver att den här boken kategoriseras som lämplig för 12-15-åringar, och kanske det. Alienationen är förvisso ett tema, men den behöver verkligen inte vara uttryckligen tonåringar ”förunnad”. Boken passar nästan ännu bättre för vuxna kan jag känna (trodde ursprungligen att den var just en bilderbok för vuxna). På grund av det melankoliska, det eftertänksamma, det poetiska.

Egentligen gillar jag andra människor.
Men jag behöver vara ensam för att inte tunnas ut

Gillar jättemycket! Den var även Augustprisnominerad, även om själva priset gick Höglund förbi. Kanske en lite dyster bok att ge bort bara sådär, man måste nog känna mottagaren bra för att veta att den ska tas emot på rätt sätt. Själv vill jag dels instagramma och citera hela boken, dels bara bläddra igenom den en gång till, långsamt.

Jag blev så bra på att säga nej
att jag glömde bort hur man säger ja.

9 tankar på “”Jag behöver vara ensam för att inte tunnas ut”

  1. En sån här bok skulle jag älska att få och jag skulle tacka med orden ” att du känner mig så väl”. Denna tänker jag läsa!

  2. ”för att inte tunnas ut”. underbart! ska visa det för en ung ps-student som blev introvert på test och undrade ”är det normalt att inte tycka om att vara med andra människor”. bless!

  3. Pingback: ”Vad skrynklig den är” | Bokbabbel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s