Mera bokbranschgung

Alltså det här med att David ”Zlatan-boken” Lagercrantz ska skriva en plötslig fjärde bok i Stieg Larssons Millennium-trilogi?! Min spontana känsla är att det känns konstigt, och att böckerna nog kanske är någonting som hade mått bäst av att få stå som en framgångsrik men avslutad serie – även om Larsson förvisso själv, enligt sägen, hade planerat hela tio böcker men sedan dog alldeles för ung innan böckerna ens hann publiceras, you know the story. Fyran lär dock vara Lagercrantz helt egna och inte basera sig på eventuella manuskript eller idéer härstammandes från Larsson själv.

Ändå känner jag ju mig själv. Dels är jag nyfiken, dels har jag väldigt svårt att sluta läsa en bokserie när jag väl påbörjat den. Det är med andra ord inte otänkbart att jag kommer att hugga tag i den här pseudo-fyran i något skede.
Vad tänker ni? Fast det är väl många i #boblmaf som ger ett lika rungande nej åt Larsson som jag ger åt t.ex. Hundraåringen (utan att ens ha läst, vill säga).

5 tankar på “Mera bokbranschgung

 1. Hej Bokbabbel 🙂

  Din bokblogg gläder mig varje dag.
  Undrar om du i ditt fullspäckade lässchema kan få in min bok Fragment (Kristina H)? Det skulle vara en ära om du vill läsa den 🙂
  Ville bara skicka min önskan igen till dig.
  Tyvärr finn den inte som e-bok.
  (Har en ny bok på gång)

  Önskar dig fortsatt trevlig läsning!
  Ha det gott.

  Många hälsningar
  Helén

  18 dec 2013 kl. 09:02 skrev ”Bokbabbel” :

  >
  >

 2. Gillade inte de första tre (men läste ändå pga fenomen hype/serie, skumt det där) så jag kommer att avstå den här tilläggsboken. Varför?, undrar jag. De måste ju ha tjänat tillräckligt som det är.

  Och nej, Hundraåringen gillas inte heller 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s