Bloggåret som gick

Det här är fjärde året jag skriver en sådan här årssammanfattning, och jag älskar att bloggen och bloggosfären överraskar mig varje gång: att det varje år finns nya, roliga, spännande saker att lägga till listan av upplevelser!

minmorgonapril2013I år har jag bland annat fått prata böcker i morgonshowen MinMorgon, det hade jag hoppats få göra någon dag, och det var ännu roligare än jag trodde! Jag har även orerat om böcker i radio, dels om deckare i programmet Böcker i bersån, dels om Engelsfors-trilogin i Kulturtimmen (det senare sänds dock först i januari). Har verkligen gillat att få ”göra radio”, speciellt om ämnen jag ändå anser mig vara någorlunda insatt i! Jag åkte på bokmässa till Göteborg och njöt av intensiva dagar fyllda av böcker, bokbloggare och en massa skratt. Kanske min socialt mest lyckade mässa hittills, och det beror enbart på internet och #boblmaf, fantastiskt! Jag besökte även Helsingfors bokmässa, där bokcirklar var en nyhet och jag bloggrapporterade om den som samtalade kring Philip Teirs Vinterkriget.
Jag fick intervjua mina idoler Mats & Sara på Finncon! Och i maj gästbloggade jag på bokbloggarnas alma mater, Bokhora. Fina grejer!

Så där bloggmässigt har jag puttrat på som tidigare. Recensioner, enkäter och allehanda boknördigheter. Jag skrev ett inlägg som efterlyste litteratur om barnlöshet och fick fint gensvar i både kommentarsfältet och runtom i #boblmaf där folk blev ovanligt personliga, fint om än ett ledsamt ämne. Funderade över om och hur man egentligen ska skriva om böcker där man känner författaren. Jag deltog även i Kulturloggens Landet runt-bloggathon och ritade in Esbo på Sveriges karta… Bokbabbel var en av bokbloggarna som omnämndes i Kulturdepartementets litteraturutredning Läsarnas marknad, marknadens läsare. Och strax före Helsingfors bokmässa publicerade Cision sin undersökning där det visade sig att allt mitt bloggnördande gett frukt och att Bokbabbel är Finlands näststörsta litteraturblogg!kulturdep littutr not

Tidigare bloggår: 2012, 2011, 2010.

11 tankar på “Bloggåret som gick

  1. Pingback: Bloggåret 2014 | Bokbabbel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s