Blyton och Olsson

Å andra sidan kan jag läsa om Blytons gamla Femböcker och nu se att hennes glesa prosa bara var hoppstenar för min fantasi, som flög från vrak till öde ö till borgruin till mystiska ljus i natten, o ”Fem på rymmarstråt”, du barndomens stora kärlek!

Åh, Enid Blytons böcker, denna gemensamma kulturella referensram för så många av oss! Med allt vad de innebar av äventyr och matfrossa (ständigt denna bacon!). Läses de fortfarande? Eller bleknade skimret där någon gång på 1990-talet, efter många tiotals år av trogen tjänst?
Älskar att Lotta Olsson, i citatet ovan, har en blogg, speciellt bra för sådana som jag som inte har tillgång till DN:s bokbilaga på lördagar. Girigt försöker jag tigga till mig boktips av dem som har tidningen, kanske blir det några tipssmulor över också åt mig?

6 tankar på “Blyton och Olsson

  1. Har du kollat att DN inte finns som e-tidning via Helmet? Åtminstone snabbt när jag titta så skulle den finnas via PressDisplay, men orkade inte logga in och verifiera 😀

  2. femböckerna läses. min nioåring älskar dem. läser samma bok om och om igen. så jag har försökt få henne att övergå till agatha christie: samma andas barn liksom. och ja, detta ätande. denna tunga, dessa tomater.

    • Okej, känns fint på något sätt, att de fortfarande läses! Själv minns jag, förutom baconet, skinkan och äggen som alltid hämtades från någon närliggande gård då de var ute på äventyr 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s