Skickliga Sofia Nordin

Spring så fort du kan av Sofia Nordin XXXX+
springSpring så fort du kan är den fristående fortsättningen på ungdomsdystopin En sekund i taget. Jag tycker ändå man ska läsa dem i rätt ordning, åtminstone i början refereras det i små bisatser till vad som hände innan Ante, huvudpersonen och berättarjaget i Spring så fort du kan, kom med in i bilden. För det gör han, han hittas utfrusen i ett litet vindskydd i skogen och får följa med Hedvig och Ella till deras gård. Först är Ante alldeles till sig över maten och värmen, men snart hinner tankarna ikapp. Det där med att vara tre, det är alltid lite knepigt. Framför allt när det gäller en kille och två tjejer. Fast får man ens tänka på att de är tjejer nu när de räddat honom och tagit honom till sitt hem? Får man vara kåt fastän alla andra människor i hela världen dött av feber?

Jag gillar verkligen Sofia Nordin, en av de starkast lysande stjärnorna på den svenska ungdomsbokshimlen just nu. Uppföljaren är kanske inte lika gastkramande spännande som ettan, men det betyder inte att den är sämre för det. Snarare tycker jag det är oerhört fascinerande hur Nordin balanserar den fortsatta kampen för att överleva med så kallade ”vanliga” bekymmer. Vänskap, kåthet, kärlek, svartsjuka. Lättnaden över att ha överlevt, men också skammen. Rädslan för att vara ensam kvar, rädslan för att inte vara det. Skickligt!
Rec.ex. från Rabén & Sjögren.

1 tanke på “Skickliga Sofia Nordin

  1. Pingback: Nordin-apokalyps nr tre av många? | Bokbabbel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s