Kevin-boken med thrillertillägg

In the Blood av Lisa Unger XXXX
ungerUff, den här boken kryper under huden! Jag har lite samma invändningar som Skuggornas bibliotek vad gäller psykiska sjukdomars ärftlighet, men i övrigt är In the Blood en riktigt obehaglig thriller som det – om man är lagt åt det hållet – är trevligt att läsa. Miljön är återigen den lilla staden Hollows i upstate New York, men till skillnad från Fragile och Darkness, My Old Friend så är det här i ganska liten grad en småstadsskildring. I stället är det universitetet som får utgöra miljön, universitetet där Lana studerar psykologi. Som extrajobb och för att lära sig mer om problemungdomar som ska bli hennes specialinriktning, nappar hon på en annons om att bli barnvakt åt 11-årige Luke, en extremt smart och manipulativ liten pojke. Enter We Need to Talk About Kevin-vibbarna alltså, eftersom man parallellt med nutidsspåret även får följa en mammas dagbok där hon skriver om sin lille pojke som helt enkelt inte är som alla andra. Det finns egentligen väldigt många spår i den här boken, en av Lanas kompisar försvinner i samma veva från universitetet och det är också uppenbart att Lanas bakgrund är minst sagt problematisk. Ändå är det de här mor och son (och barnvakt)-partierna som främst griper tag i mig, det kallt manipulativa, det hopplösa, det kärleksfulla, det misstänksamma. Hu!

2 tankar på “Kevin-boken med thrillertillägg

  1. Pingback: Unger-klipp värda att notera | Bokbabbel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s