”Himmelstrand” och andra önskesläpp

Multum bokpepp på den här nyheten alltså! Häromveckan skämtade vi om att böcker Helena önskar sig också ges ut, måhända ligger hon bakom denna också? Jag gillar Ajvide Lindqvist, hans böcker är nästan den enda skräck jag läser, men nu var det såpass länge sedan han gav ut en vuxenbok att han hamnat längre ner på listan över författare jag scannar efter när det släpps nya bokkataloger. Inte på grund av minskat intresse alltså, utan för att jag ”gett upp hoppet” litegrann.

Önskeböcker på svenskt håll? Nå, efter att ha hittat Anna-Karin Palms böcker bara för ett drygt år sedan, gläds jag över novellsamlingen Jaktlycka som kommer nu i mars. Också andra litterära trotjänare såsom Moa Herngren och Therese Bohman levererar böcker till mina utsträckta händer i år. Jag hörde även ryktas om en ny Kepler-bok nästa senhöst, och är det inte på tiden att Hjorth & Rosenfeldt skriver mer om den trasiga psykologen Sebastian? Åsa Larsson såklart – we want Kiruna! Och när jag nu håller på och önskar: gärna nytt från andra änden av Sverige, nämligen Susanna Alakoskis Skåne!
Vilka författare får era hjärtan att stå över ett slag när ni ser deras namn i en rykande färsk förlagsbroschyr?

3 tankar på “”Himmelstrand” och andra önskesläpp

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s