Den rappa koffeinisten

The Crazy School av Cornelia Read XXXX-

We couldn’t stand each other, but I hated her more. She was so shallow she couldn’t even dislike people properly.

Some people are bi-polar. I’m just polar.

My question scattered across his attention, weightless as a flat stone whipped sidearm along the surface of a pond.

De här citaten säger väl redan det mesta, va? (Anti?-)hjältinnan Madeline Dare, sedan
crazy2tidigare känd från A Field of Darkness, jobbar i den här boken på en internatskola för problemungdomar och även personalen verkar minst sagt dodgy. Maddie ägnar som vanligt väldigt mycket tid åt att tänka på kaffe – kanske mer, eftersom koffein egentligen är förbjudet på skolan – och också de rappa replikerna med ett underliggande mörker man inte riktigt kan ta på känns igen från bok ett. Faktum är att det nog är Maddie som är den största behållningen med de här böckerna, för även om jag först gillar beskrivningen av framför allt eleverna på skolan tycker jag det flippar ut rejält mot slutet. Med detta inte sagt att jag ger upp Maddie – klickade nyligen hem tredje boken Invisible Boy med mitt julklappspresentkort och den fjärde bokens pocketupplaga hårdbevakar jag i samma nätbokhandel. De där spot on-citatet ser ni, dem kan jag inte få nog av!

2 tankar på “Den rappa koffeinisten

  1. Älskar denna rappa koffeinist! 🙂 Och är lite ledsen över att jag inte har några Maddieböcker kvar att läsa. Har dock hört rykten om en femma nästa år!

    • Och den andra rappa koffeinisten du trodde jag skulle skriva om är det heller inget fel på 😉 Ja, dels vill jag fortsätta läsa asap (efter Coben, någon ordning ska det vara), men dels vill man ju dra ut på läsningen, ha den som reserv när det kniper

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s