Världsbokdagen + radioklipp

Jag firade Världsbokdagen genom att predika ut läsbudskapet i radio Vega i eftermiddag, klippet finns här* och jag pratar bland annat om vad abibliofobi är, vad jag tycker om att slänga böcker samt råkar visst nämna tre klassiska bokgudinnor när det kommer till boktips och läsupplevelser, två inhemska och en utländsk, kan ni kanske gissa vilka?

*) Tyvärr tillgängligt bara i Finland som vanligt. Förlåt Sverige-svenskar, men nu förstår ni kanske hur det kändes att titta på Lilla Sportspegeln på 90-talet men aldrig få se Tom & Jerry-snutten utan i stället stirra på en blå ruta med texten ”Av upphovsrättsliga skäl får vi inte visa…” Ett nationellt trauma för oss unga finlandssvenskar faktiskt! 😉

7 tankar på “Världsbokdagen + radioklipp

 1. Jag gissar att ditt hjärta blöder när någon slänger en bok 😉 Hörde om ett skolbibliotek som kastade alla gamla uppslagsverk från tidigt nittonhundratal. Får man göra så? Vad är straffsatsen för ett dylikt brott?

  • Ja alltså sälja eller ge vidare är man ju tvungen att göra ibland, men slänga?! *ryser*
   Oj med biblioteket, de där verken var ju dessutom snudd på historiska redan!

   • Det är inte klokt att de slängde dem. De kunde väl ha skänkt dem till loppis eller vem som helst! Själv har jag bara eldat upp någon enstaka pocketbok som jag tyckt riktigt illa om i vedpannan, och då har det varit i vredesmod. 😉

 2. Oj, vi i Österbotten såg nog Tom och Jerry! Fast våra svenska TV-kanaler kom ju från Umeå och hoppade inte via någon finländsk sändare. Ack ja, den gamla goda tiden, nu måste man beställa de svenska TV-kanalerna via lämpligt inhemskt kanalpaket och omfattas av potentiella blåa rutor..
  Jag hörde dig i radion förresten, var just på hemväg från jobbet då.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s