Efterlyses: SF-tips (as in staden, inte genren)

sanfran

Wohoo, i år kommer vi att fira midsommar i San Francisco! Det blir en dryg vecka där, en sväng via vingårdsdalen Napa Valley och slutligen några dagar i San Diego och jag är såklart over-the-rooftops-pepp! Samt letar – såklart – efter resetips, både på vad jag ska göra (eller möjligen undvika) väl där, och vad jag ska läsa inför resan för att komma i stämning! Gulle-Klogg skrev redan ihop ett helt jäkla inlägg åt mig, men har ni andra några tips? City Lights Bookstore ska jag såklart besöka, men sen då?

17 tankar på “Efterlyses: SF-tips (as in staden, inte genren)

  1. Vad du har mycket roligt att se fram emot. Vi var i SF i påskas och jag kan bara ställa upp på allt du redan har fått i det långa inlägget. Vi hyrde bil en dag och körde till Napa där vi bl a besökte Robert Mondavi. Ett mycket trevligt besök som avlsutades med väldigt goda viner. Att strosa längs med alla pirarna är också kul, mycket folk. Vi bodde ganska nära Union Square och det var nära till mycket, både shopping och ner mot havet och pirarna, China Town och City Lights Bookstore. Spårvagn lyckades vi inte åka denna gången, köerna var väldigt långa med väntetider på minst en timme. Golden Gate Park är också fin och inte minst att gå genom hippiekvarteren på vägen dit var häftigt.

  2. Om du/ni gillar djur så är San Diego Zoo ett bra ställe att strosa runt i (jag hoppas och tror att de tar väl hand om sina djur där). Det är riktigt stort och det finns massvis av urgulliga djur, bland annat kattbjörn (supersöööta). När det gäller San Fran så håller jag med om att hippiekvarteren är mysiga att promenera i. Man måste ta en cykeltur över bron! Men det viktigaste av allt är att åka ut till Alcatraz och där är det livsviktigt att du tar audiotouren för då får man bland annat höra de intagnas egna berättelser. Det var i alla fall min solklara höjdpunkt när jag var där. Hoppas du får en kul resa! Och jag är inte avis, inte ett dugg…

    • Vi ska absolut till zoot, pandor och koalor ftw! Mr Bokbabbel är också pepp på att cykla over bron, medan jag propagerar för Alcatraz, bra att veta om audioturen, tack!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s