Helsinki Lit

Efter en lång arbetsvecka (jag jobbar ju även helger, så jo, jag kan ha många arbetsdagar bakom mig redan på en onsdag) och den deppiga insikten att jag tydligen missade Donna Tartts enda Finlandsframträdande igår – var var den marknadsföringen?! – är det en fin tröst att nås av den roliga nyheten att Finland nästa år får en egen litteraturfestival, Helsinki Lit. Det är Hufvudstadsbladets avgående kulturchef, journalisten och författaren Philip Teir som står bakom initiativet och jag hurrar och kommer naturligtvis att ivrigt följa med och rapportera hur det framskrider!

Uppdaterat: För oss som blev utan Tartt kan man titta på den här lilla tv-intervjun med henne, tydligen den enda tv-intervju hon gett i Norden! På engelska såklart, betvivlar dock att den fungerar utanför Finlands gränser tyvärr.

7 tankar på “Helsinki Lit

  1. Pingback: ”Well, he’s my man!” | Bokbabbel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s