Fyrahundrafemtio #1

Processed with VSCOcam with f2 preset

Nya litteraturtidskriften Fyrahundrafemtio – jag gillar hörni! Det är Vi Läser som möter Svensk Bokhandel som möter Filter i en riktigt bra mix. Klart matigare än Vi Läser, men ändå inte så framtungt att man bara bär hem sitt exemplar men aldrig riktigt hinner/tar sig tiden att verkligen fördjupa sig i reportagen (så går det nämligen ofta för mig och Filter). Lite kan jag fnissa åt att det långa Amazon-reportaget på omslaget beskrivs som stället man inte hinner fika på – denna svenskarnas OS-gren! – men reportaget är desto bättre, allvarligare. Fick mig att ilsket citera några stycken högt medan jag läste, samt i kombination med detta att fundera lite på mitt bruk av Amazons tjänster. Gillar även hur de flesta intervjuade får berätta om vad de läser just nu, medarbetarna listar även tv-serier och podcasts – det är ju trots allt 2014 vi lever i och visst är det så de flesta av oss inandas populärkultur för tillfället?

Jag hoppade på trenummerserbjudandet eftersom Fyrahundrafemtio inte finns att tillgå i Finland ännu – dock svarstwittrade tidskriften åt mig att den borde kunna köpas på Akademen i framtiden, ser fram emot det! Ser även fram emot nästa nummer vars släppdatum konstigt nog inte nämns i tidningen, men som enligt Twitter igen ska utkomma i månadsskiftet maj-juni.
Namnet? En Fahrenheit-grad under den värme som krävs för att papper ska självantända, och såklart även en blinkning till Ray Bradburys numera klassiska dystopi Fahrenheit 451.

(Sigge Eklunds roman skrev jag om här.)

12 tankar på “Fyrahundrafemtio #1

  1. Jag gillade också första numret mycket och har bett mitt kommunbibliotek att prenumerera eftersom jag hittills bara hittat den på Pressbyrån och har sex mil dit. (Och är för snål för att prenumerera.)

  2. Jaha, måste man ha Twitter för att få svar från dem? Jag fyllde i deras responsblankett och frågade om erbjudandet gäller i Finland också och/eller hur man får tag på den i Finland, men inget svar 😦 Hur fick du alltså tag på ett ex? Jag är mycket nyfiken på den, men vet inte varifrån jag ska få den.

    • Jag beställde tre ex, men det är tyvärr betydligt dyrare att få hit den (porto på sammanlagt 150 kr/3 nr tillkommer om jag minns rätt). Man kan kolla på hemsidan genom att ställa in landet som Finland så räknas extraportot ut. Så i framtiden kommer jag att köpa den på Akademen bara de tar in den. Synd att de inte svarat dock, på Twitter har de varit väldigt serviceminded!

  3. Pingback: Tidskriften Fyrahundrafemtio ansöker om konkurs | Bokbabbel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s