Återbesök i Sweet Valley-land

Minns ni känslan när man kom in på biblioteket och genast gick fram till P i ungdomshyllan för att titta om de hade inne någon av favoritböckerna i serien? Glädjen man kände när det utkom en ny bok som man stod och klappade lite på med sin bästis där i bokhandeln? Som man försökte övertala sina föräldrar att beställa via Läslusen, något de aldrig gick med på eftersom de föredrog Barnens bokklubb i stället. Suget i magen när man kom hem till någon flicka från parallellklassen och såg hennes stora samling, kanske hade hon böcker man inte läst, eller kanske rentav de där lyxiga specialarna, som var både större och tjockare till formatet? Sweet Valley Saga, eller de onda tvillingarna Margo och whatshername? Minns ni?sweetvalley

2011 läste jag för övrigt Sweet Valley Confidential, en slags vad hände sedan-bok där tvillingarna är vuxna och har Facebook. Här och här är denna viktiga läshändelse dokumenterad.

10 tankar på “Återbesök i Sweet Valley-land

 1. Åch, Sweet Valley-böckerna. Ägde kanske 150… (Och dom finns ju så klart kvar ännu.) Shit alltså. Men på basis av det där ska jag kanske låta bli att läsa. Men har du läst Sweet Valley Senior Year? Dom tyckte jag var helt bra (åtminstone då jag var typ 15 eller hur gammal jag nu månne var då). Har typ sju första böckerna i den serien (på engelska), men sen var det omöjligt att få tag på dem, var SÅ lessen. Haha.

  • Oj jag hade nog svimmat om jag hade kommit hem till dig på den tiden då! Jag kan ångra att jag gav min samling som dels var nedärvd av min kusin vidare :/ Senior year kände jag inte alls till, har läst främst Tvillingarna och Sweet Valley High, men även några enstaka Små tvillingarna och så Sweet Valley University. Håhåjaja, hon var säkert rik den där Francine..!

   • Haha, tur då kanske att du inte besökte mig? Men jo, fattar inte att mamma och pappa faktiskt gått med på att köpa alla böcker… 😀 Om du vill kan du låna mina senior year-böcker (de få jag har). Kommer till Finland vid midsommar! Och jo, Francine var antagligen stormrik!

    • Tack, men tror jag ska låta dem förbli i sitt rosa skimmer, jag måste erkänna att jag faktiskt nappade med mig en av de där böckerna hem nu av pur nyfikenhet, men voi jestas så dålig den är O_o

     • Hahaha, jag tyckte då nångång att dom var bra. Men det börjar ju vara ett tag sen. Sku antagligen tycka att det är totalt värdelöst just nu. 😀

 2. Jag har aldrig läst dem, men jag är ju något äldre än du. När jag var i den åldern så läste många av mina jämnåriga Kitty. Inte jag, jag tyckte de var boring och läste Biggles i stället 🙂

  • Jag läste Kitty och Tvillingarna, men också Knatten och Bröderna Hardy och hästböcker och klassiker och jag vet inte vad 😀 Undrar när Tvillingböckerna kom hitåt, folk födda kring -80 har iaf läst dem?

   • Ja, till saken hör förstås att jag i den åldern bodde i Sverige förstås 🙂 Bröderna Hardy läste jag ett par av, men tände inte riktigt på dem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s