Sommarenkät (eller det där om den där ena kultförklarade boken)

Sommarenkät via Bokhora, s’il vous plaît!

1. Vilka 5 böcker bara MÅSTE hinna läsas i sommar?
Screen Shot 2014-05-20 at 16.50.59Well, efter den här ogenomtänkta tweeten som ”exploderade” internt i #boblmaf (speciellt En och annan bok och Bokbiten håller numera stenkoll på mig) så har jag väl inget val än att faktiskt ta mig an kultböckernas kultbok, The Secret History, eller DHH som den oftast kallas (pga Den hemliga historien). Obs att jag ju ser fram emot att läsa den, den är bara så sjukt hypad att det är svårt att gå in neutralt i den läsningen. Annars:
A Dance With Dragons, George R.R. Martin
The Secret Place, Tana French
Stoner, John Williams
Habibi, Craog Thompson

Jag har lust att göra en maffig sommarbokhög (som jag sedan får avvika friskt ifrån), stay tuned!
2. Vilken bok är du egentligen inte så sugen på men känner att det är dags att ta tag i?
I ärlighetens namn borde jag ju bara blicka djupt in i min egen bokhylla och inte alls titta åt bibliotek eller framför allt inte bokhandlar. Men vi har alla våra brister.
3. Var är bästa stället att läsa i sommar?
På radhusaltanen, och verandorna på sommarstugan!
4. Handen på hjärtat, var tror du att du faktiskt kommer att läsa någonstans?
Hemmasoffan och under lunchrasterna på jobbet kanske. Men vill läsa utomhus också! Och under de monstruösa flygresorna till USA!
5. Vilken bok tror du kommer bli sommarens bästa?
Om det inte är DHH så kommer jag att bli sur!
6. Vilken bok borde ALLA läsa i sommar?
Sommarboken av Tove Jansson pga underbar, snabbläst, funkar för alla åldrar, Tove Janssons jubileumsår, går att läsa om. Behöver ni fler orsaker?
7. Strand eller hängmatta?
Helst poolkant, fast en hängmatta vore underbar den med.
8. Deckare eller roman?
Roman, men gärna varvat med mörka thrillers ju.
9. Favoritgenre?
Relationsromaner heter det väl, de ”vanliga” romanerna som författare som Helena von Zweigbergk skriver. Eller nej, coming of age! Tycker helt orimligt mycket om uppväxtskildringar eller i gränslandet mellan barn och vuxen-berättelser som jag vet att många andra skyr. Er förlust!

7 tankar på “Sommarenkät (eller det där om den där ena kultförklarade boken)

  1. Pingback: Sommarenkät | Bokstävlarna - en bokblogg

  2. Det känns ju som att dina förväntningar på DHH kan vara en liiiten aning upptrissade vid det här laget. 😉 Hoppas att du inte blir besviken pga det bara!

  3. Bekännelse: jag har inte heller läst Den hemliga historien. Men jag har den i bokhyllan. 🙂 Finns så galet mycket jag vill läsa i sommar, och som du säger, man borde gå till den egna bokhyllan i första hand. Men gräset är liksom alltid grönare på andra sidan… Man vill helst läsa dom man inte har. 😉

  4. Jag är nyfiken på Stoner. Däremot är jag en av få jag vet som INTE gillade Den hemliga historien. Jääättelång och tråkig, tyckte jag…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s