Längtan efter andra världar

fantasy

De flesta böcker öppnar väl förvisso om inte dörrar så åtminstone smala fönster in till andra världar, men här menar jag det på ett lite mer konkret plan. Just nu har jag nämligen ett växande sug efter fantasyböcker, helst high fantasy dessutom. Ge mig svepande mantlar och osande lägereldar, låt mig höra svingade svärdsklingor och muttrade eder. I sommar är min optimistiska tanke att jag, vid sidan av allt annat jag vill läsa, ska återuppta läsningen av GRRMs A Dance With Dragons samt läsa tvåan, The Wise Man’s Fear, i Patrick Rothfuss Kingkiller-trilogi. De böckerna går loss på över tusen sidor styck (!), så månne inte de ska bota min fantasylängtan ganska väl. Och innan jag tar mig an dem får jag ju dessutom läsa lite finlandssvensk fantasy, nämligen Mia Francks Maraminne, också den andra delen i en trilogi.

2 tankar på “Längtan efter andra världar

  1. Finns inget så avkopplande – och bortkopplande – som att få gå upp helt i en historia som utspelar sig i en värld som är så diametralt olik vår värld som möjligt! Det kräver att man som läsare verkligen använder sin fantasi för att kunna se världen framför sig. Älskar sånt!

    • För egen del fungerar även ”vanlig” skönlitteratur som avkoppling, men visst är det något speciellt med att få grotta ner sig i en annan värld ibland. Tycker om att få det där suget då och då, då gäller det bara att ha hittat bra världar att få hänga i!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s