Skillnaden mellan en tandläkare och en gynekolog?

Mitt dåliga samvete av Stina Hjelm XXXX+
dåligaSäg vad ni vill om Instagram, men förutom frukostar, katter, barn och tulpaner kan man ju hitta fast vad i sitt flöde, så som boktips t.e.x! Mitt dåliga samvete fick jag syn på på en bild av @cecilian, och jag kan då inget annat än att hålla med i hennes korta ”recension”: Missa inte denna. Genialisk! Boken är Hjelms seriedagbok från ett jobbigt år i slutet av 00-talet, då hon precis blivit dumpad och bor i ett oroligt område i Malmö. Kanske tycker ni inte att det låter himlastormande intressant, men den här sortens grafiska romaner tilltalar mig själv verkligen. Knivskarpt, fnissframkallande, ärligt, smutsigt, aktuellt. Seriestrippar som blandas med teckningar på gamla kuvert från Vårdcentralen och frågor som ifall man är vegan då man ätit upp en hel massa bladlöss, eller vad som egentligen skillnaden mellan en tandläkare och en gynekolog (inte mycket, visar det sig!).
Enligt bokens baksida är Hjelm lärare på Serieskolan i Malmö, men jag hoppas att hon finner tiden att teckna på egen hand också, för jag vill läsa mer!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s