Fabulösa författarbloggar

Bara för att jag har tagit semester och dragit ner på bloggtakten en aning, ska ni ju inte behöva gå bloggläsninglösa. Därför tänkte jag i dag tipsa om bloggar skrivna av de människor vars böcker vi kanske just nu ligger och läser i hängmattan, nämligen författarnas!

Mia ”Skrifva” Franck. En dag hittade Franck bloggandet och sedan dess har hon uppdaterat åtminstone en gång om dagen, mycket ambitiöst! Inläggen är dessutom välskrivna, och förutom tankar om det egna skrivandet och hur man hankar runt på diverse ströjobb bjuder hon på en massa skrivtips och -övningar.
Mats Strandberg. Mats blogg är ganska ny, men han uppdaterar desto aktivare om så väl författarlivets våndor som böcker han läser och releasefester han går på.
Lisa ”Onekligen” Bjärbo. Kanske den minst författarstinna bloggen i den här samlingen, men Bjärbo skriver på ett glatt och personligt sätt om saker hennes barn gör, böcker (sina och andras), hur jobbigt det är att jogga och hur trevligt det är att bo i ett trähus i Gnesta.
Maria ”Drömmar, fantasier och galenskap” Turtschaninoff. Boklig vardag helt enkelt, om författarlivets mödor och glädjeämnen. Om bokmässor, magsjukor, recensioner och äppelblom. Kuriosa: just den där Blogspot-bloggmallen var den första jag använde på Bokbabbel det ljuva året 2005.
Christin Ljungqvist. Ibland kortare, ibland längre. Ibland om böcker eller skrivkurser, ibland om trädkojehotell eller bokbranschen. Alltid, alltid välskrivet och vackert.
Nene ”Udda verklighet” Ormes. Om jobbet i SF-bokhandeln, om författarergonomi, om spännande resor i USA.

Brukar ni läsa författarbloggar? Vilka då?

8 tankar på “Fabulösa författarbloggar

  1. För min del så är det lite till och från, ibland så följer jag en författare ett tag och ibland inte, hör nog lite ihop med vilken som för ögonblicket är min ”favorit” och då är jag nog lite mer aktiv att läsa just den författarens blogg.
    Men de bloggar som jag följer konsekvent är framför allt Gail Carrigers och Neil Gaimans. Fantastiska författare som delar med sig allt mellan himmel och jord på fler än en blogg.

    Sedan brukar jag allt emellanåt titta inom Lou Morgan (dock så är hon mest aktiv på Twitter). Värre är det med enskilda svenska författare, men Fruktan.se besöker jag titt som tätt och där hittar vi ju ett trevligt författarkollektiv.

    • Du har absolut en poäng där, med att man kikar in extra noggrant om man har att speciellt intresse för författaren. Samtidigt är de intressant att då och då få en inblick i hur författaren tänker/arbetar/bloggar m.m. Hur blir de där böckerna man längtar så efter att läsa riktigt till

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s