Bloggmarathonet – eftermiddag

Dagen då bokbloggarna hyllar Tove fortsatte även om jag själv var tvungen att ta hand om våra IRL-middagsgäster. Här kommer en nedblick i vad eftermiddagen bjöd på! På Ytterligare några ord kontemplerade Heidi kring sin första teaterupplevelse, om att vara ett med Knyttet och om en blå anteckningsbok. Havsdjupens sal skriver om Muminböckerna, och om hur den japanska animationen med de finlandssvenska rösterna (för övrigt en sak som många förståeligt nog återkommer till, finlandssvenskan) är fin men saknar det melankoliska stråket som genomsyrar böckerna. Caffeine skriver om sin egen relation till Tove, och om fascinationen för boken Hur gick det sen?. På Bokhora berättar Johanna Ö om hur hon känner till författaren Tove, men skulle vilja veta mer om människan Tove. Fint också hur också nästa generation tar till sig Mumin & co genom moderna rackerier så som appar och YouTube.

Söstra mi berättar om ett möte i en klippsskreva långt ute i havsbandet, medan Kirsin kirjanurkka i ett långt och matigt inlägg bland annat noterar hur väl tv-serien följer böckerna – och hur trött man som förälder kan bli på vissa avsnitt när barnen ser om dem för tionde gången..! Västmanländskan visar upp sin vackra utgåva av Sommarboken och kommer ut som Gafsan!
Boktok73 är jag numera gruvligt avundsjuk på, eftersom hon fått besöka Klovharun, Tove Janssons eget sommarparadis. Missa inte de vackra bilderna från Boktoks besök! Bokbloggare är som bekant höstromantiker av rang, och för er som räknar augusti som en höstmånad rekommenderar jag Bokhyllan i Pepparkakshuset som nynnar på Höstvisan. Skynda att älska..! Innan eftermiddagen lider mot kväll hann vi ännu läsa Boktjuvens hyllning till Muminmamman. Låter som en bra idé det där med att lägga en filt över disken ibland!

Här kan ni läsa om morgonen och förmiddagen, och här är hela dagens schema.

1 tanke på “Bloggmarathonet – eftermiddag

  1. Pingback: Bloggmarathonet – kväll | Bokbabbel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s