Litteraturkvalstrets höstenkät

Fnissade högt när jag läste Litteraturkvalstrets höstenkät med roliga frågor och svar, och bestämde mig sedermera för att svara på frågorna jag också:

Min första känsla när jag sonderat höstutgivningen: Jag börjar med att direkt citera Litteraturkvalster: Som alltid; man pendlar mellan eufori och förtvivlan.
Jag längtar särskilt efter: Längtade får jag väl säga, eftersom jag redan har fått hem och läst Therese Bohmans nya roman Den andra kvinnan. Recension på måndag!
Jag blev förvånad över: att Kristina Ohlsson dumpar Fredrika Bergman och påbörjar en ny deckarserie.
Jag är nyfiken på: Serierna i Basses bästa av Sebastian Nyberg
Som jag har väntat på den här fortsättningen: Liv till varje pris avslutar Kristina Samdbergs trilogi om Maj. Städning och matlagning, tänk att man kan skriva så underbara böcker om böcker som till stor del handlar om någonting så trist!
En debutant som låter spännande: Jag har som vanligt inte haft tillgång till SvBs tjocka bokbibel, och när jag läser förlagskataloger på nätet är det lättare att fastna för redan bekanta namn tyvärr. Men jag hoppas på att fellow bokbloggare kommer att upplysa mig om nya författarbekantskaper!
Detta är ingen debutant men jag blir nyfiken på den här ändå: Jag ger dig solen av Jandy Nelson. Minns en vacker intensitet i Himlen börjar här och hoppas på en ny sprakande läsupplevelse.
Jag blev själv förvånad men jag blev inte alls sugen på att läsa: Kanske att jag hittade rätt få nya namn som initialt lockade?
Jag hänger på locket till brevlådan när denna bok kommer: Himmelstrand av John Ajvide Lindqvist!
Jo jag vet att denna bok inte är med i höstutgivningen, men till hösten ska jag banne mig äntligen läsa: Det finns så många böcker bara i den egna bokhyllan jag är mer eller mindre sugen på, de får kanske ett helt eget inlägg vad det lider. Men men, kanske The First Verse av Barry McCrea kanske, vad säger höst mer än aka-porr och thrillers?
Höstmotto: Tänd ett ljus och låt det brinna, låt aldrig hoppet [om lästid] försvinna..!

8 tankar på “Litteraturkvalstrets höstenkät

  1. Pingback: Hur gick det med hösten då? | Litteraturkvalster & småtankar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s