Öga för öga, tand för tand

Skuggorna av Katarina Wennstam XXXX+
skuggornaNågra män misshandlas brutalt. Ute på gatan, hemma i sina hem. Blir slagna och sparkade, en får öronsnibben avriven när ett örhänge slits loss. Usch, säger man, så brutalt och obehagligt! Tills det framkommer att de här männen har misshandelsdomar bakom sig, att de slagit sina flickvänner, fruar och barn och att det anonyma gänget som nu misshandlat männen ”bara” följt deras domar till punkt och pricka. Öga för öga, tand för tand.

Det är polisen Christina Lugn som får utreda fallet, och advokaten Shirin Sundin blandas senare in hon också. I bådas liv maler det privata i bakgrunden, men fallet är knepigt ur en rättslig aspekt då folket engagerar sig och ställer sig bakom det anonyma gänget – kvinnorna – som hämnas. Är det mer okej att hämnas mot män än mot säg, nazister? Har inte männen redan fått sitt straff, det som utmättes av domstolen?
Wennstam räds som vanligt inte knepiga ämnen, och jag gillar att hon med den här boken rör sig i sådana gråzoner att varken advokaterna, poliserna, juridikprofessorerna eller för den delen läsaren är helt säker på i vilket läger man står. Överlag känns boken sammanhållen, spännande och engagerande! Kanske Wennstams bästa hittills?
Rec.ex. från Albert Bonniers förlag.

7 tankar på “Öga för öga, tand för tand

  1. Ooh, verkar lovande! Älskade första trilogin men känner inget speciellt för varken ”Svikaren” eller ”Stenhjärtat”, tyvärr. Hoppas på ” Skuggorna” då 🙂

  2. Pingback: Öga för öga, tand för tand | det måste kännas på riktigt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s