Säg mig din boksmak och jag ska säga dig vem du är

The pages are worn, well-read, and I skim through them. I wonder if it’s possible to know someone through the words they loved.

– Michelle Hodkin, The Evolution of Mara Dyer

Naturligtvis är det inte det enda som behövs, men visst lär man känna en människa ganska bra genom hennes boksmak, eller hur?

6 tankar på “Säg mig din boksmak och jag ska säga dig vem du är

    • Men kan du verkligen lita på att innehållet i bokhyllan verkligen speglar folks verkliga bokintresse? Jag tror inte ens att man kan lita på vad folk säger sig läsa för böcker (eller för den delen vilka böcker de väljer att blogga om), det är alltid ett urval.

      • Naturligtvis är det sagt med glimten i ögat, och redan om man bor tillsammans med någon så är ju bokhyllan delad och Grisham-böckerna inte alls mina utan hans. Samtidigt tycker jag absolut att den säger något, liksom urvalet. Kanske älskar jag inte Dan Brown längre, men någon gång har jag gjort det, eller så har jag fått dem i present. Oavsett: någonting säger det om mig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s